donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogWeetjesAUTO HUREN OP TENERIFE

AUTO HUREN OP TENERIFE

Als je naar Tenerife op reis gaat en je wilt niet deelnemen aan een strak gebonden all-inhotelformule huur je best een auto. Goedkoop en gemakkelijk. Een auto huren op Tenerife is een must als je gedurende je vakantie verplaatsingen wil doen om zoveel mogelijk te zien. De wegen zijn er over het algemeen goed berijdbaar en ze leiden je naar alle bezienswaardige hoekjes, ook alle rij je wel eens over een hobbelige weg.

Een auto huren op Tenerife is gemakkelijk. Het begint al vooraleer je vertrekt; op het internet zoek je de nodige informatie bij elkaar, je kiest een auto uit een bepaalde categorie, je doet een preboeking en deze wordt gevalideerd. Bij aankomst staat het gehuurde voertuig glimmend op je te wachten. Je hoeft enkel nog af te rekenen alvorens je kunt genieten van je eerste rit.
Het doel van dit artikel is je te informeren over de mogelijkheden, de beperkingen en de addertjes onder het gras. Ja, dat ook.

Op Tenerife alleen zijn er ruim 70.000 huurauto’s beschikbaar. Tientallen autoverhuurfirma’s en honderden verhuurkantoren zorgen ervoor dat je mobiliteit wordt vergroot. Je huurt best bij verhuurfirma’s want tussenpersonen hebben geen eigen voertuigenpark en leven van een commissieloon. 

Wij beginnen bij het begin en we gaan niet veralgemenen want ook in deze niche zijn er knoeiers en malafide ondernemingen die niet uitvoeren wat ze beloven. Daar blijf je beter weg.

Via het internet vind je diverse verhuurkanalen die over een calculator of software beschikken om de prijs onmiddellijk en correct online te presenteren. Je kunt deze prijsopgave dan doorsturen voor validatie om via een e-mailbericht de bevestiging te ontvangen van je huuropdracht. Vooruitbetalingen en betalingen via internet worden niet aanvaard.
De reservering is persoonlijk en kan niet overgedragen worden aan derden. De persoon die reserveert moet dezelfde persoon zijn die met zijn of haar creditkaart betaalt.

Wij benadrukken dat de prijzen van autoverhuur in Tenerife een onderdeel zijn van de handelsterm ‘vraag en aanbod’ en dat de prijzen het hoogst zijn, wanneer er veel vraag is. Prijzen dagelijks vergelijken is werkelijk de boodschap die wij hier willen meegeven.

Deze tekst is geen synthese van één autoverhuurbedrijf, maar van vele samen. Dit betekent dat alles wat hier geschreven is niet binnen de regelgeving valt van één specifiek verhuurbedrijf. Dit zijn enkel richtlijnen waar je je kunt aan vasthouden om nadien niet bedrogen uit te komen.

Een huurauto haal je op aan de luchthaven of aan het verhuurkantoor waar je geboekt hebt; afhankelijk van je keuze. Met de reserveringsbevestiging, die je thuis hebt uitgeprint, maak je de afhaling eenvoudiger en vermijd je de taalbarrière – meestal is Engels de voertaal. 
De betaling gebeurt in veel verhuurcentra enkel met een Master- of Visakaart, cash geld wordt zelden ontvangen. Een extra voordeel van een onlineboeking is dat je de huurovereenkomst gratis kunt annuleren.
De voorwaarden om een auto te huren zijn facultatief, maar in de meeste gevallen moet je 23 jaar zijn, al twee jaar autorijden en over een Europees rijbewijs beschikken. Het rijbewijs moet je natuurlijk bij je hebben.
De meeste huurvoertuigen zijn betrekkelijk nieuw en van goede kwaliteit. Ze moeten, bij het einde van de huur, in dezelfde staat en met eenzelfde tankinhoud (als bij de afhaling) terug ingeleverd worden.

Bij de grotere verhuurfirma’s is er geen kilometerbeperking, zijn de taksen in de prijs begrepen en mag je twee verschillende chauffeurs achter het stuur zetten. Je bent verzekerd voor schade ten gevolge van botsing (zonder franchise), tegen diefstal van de auto, tegen persoonlijke lichamelijk letsels en tegen schade aan derden. 

De kleine lettertjes zijn altijd belangrijk, ook hier.
Er kunnen kosten aangerekend worden bij het terugbrengen van het voertuig met een niet correcte brandstofinhoud. 
Schade aan velgen, banden en de onderkant van de wagen, verlies of breuk van sleutels, verkeerd tanken, elk incident dat het resultaat is van nalatigheid of roekeloosheid en de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, medicatie of drugs worden niet gedekt door de meegeleverde verzekering.
Je kunt een allriskverzekering afsluiten, dan wordt de niet-gedekte schade in de standaardverzekering vooralsnog opgenomen in de omniumpolis. Daarvoor moet je uiteraard bijbetalen.

Opgelopen boetes worden teruggevorderd. Deze worden automatisch geïnd via de betaalkaart, daarvoor gaf je de verhuurfirma de toelating bij het ondertekenen van de verhuurovereenkomst.
In veel gevallen mag de huurauto het eiland niet verlaten. Het best lees je de kleine lettertjes die de verhuurvoorwaarden beschrijven.
Het gebeurt dat je een ander voertuig in ontvangst neemt dan het type dat je hebt geboekt. Veelal is dat een auto uit dezelfde categorie maar soms krijg je een groter voertuig. Dit is courant en hoeft geen betoog, mogelijks is er op dat moment geen voldoende aanbod in de categorie die je had geboekt. Een verhuurbedrijf mag je nooit opzadelen met een voertuig uit een lagere verhuurklasse.

Wij kunnen besluiten dat autoverhuur op Tenerife onder normale omstandigheden een courante zaak is, eenvoudig en vlot af te handelen en bovendien zeer goedkoop. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van je zoektocht en daarom is prijzen vergelijken een must, maar dat wist je al.
Maar nu strooit het coronavirus roet in het eten en betalen we ons blauw. Hoe dat komt kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES