woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsARONA IS EEN VOORUITZIENDE GEMEENTE

ARONA IS EEN VOORUITZIENDE GEMEENTE

De transformatie van Arona als slimme bestemming heeft een reuzenstap voorwaarts gezet met de aanbesteding van het project door Red.es, dat afhangt van het nationale Ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie en zich kan beroepen op een maximale investering van 5.672.939 euro.
Het project Arona Destino Turístico Inteligente moet de gemeente consolideren als een innovatieve enclave die de interactie van de inwoners en bezoekers zal vergemakkelijken.

Dit initiatief van de gemeentelijke overheid zal Arona veranderen in een innovatieve toeristische bestemming, geschoeid op een ultramoderne technologische infrastructuur, die een duurzame ontwikkeling van het toeristisch gebied garandeert. Daarenboven is de gemeente voor iedereen toegankelijk en de interactie en integratie van bezoekers met de omgeving vergemakkelijkt. Daarmee wordt de kwaliteit verhoogt, terwijl de levenskwaliteit van de inwoners wordt verbeterd.

Om beter te begrijpen waar deze digitale transformatie uit bestaat, is het de moeite waard enkele voorbeelden te noemen van de interessantste acties die in Arona zullen worden uitgevoerd. Een daarvan is de invoering van een Smart Tourism Destination Platform, een uniek transversaal systeem dat de gemeente intelligentie zal verschaffen, de toeristische ervaring zal verbeteren en het samenleven tussen bewoners en bezoekers zal bevorderen. Evenzo zal het systeem een totaalbeeld verschaffen aan de beheerder om de besluitvorming te vergemakkelijken en zakelijke kansen te identificeren met het oog op een grotere efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van de dienstverlening.

Een ander project is de installatie van 15 weerstations die informatie zullen verstrekken over de weersomstandigheden en verontreinigings- en geluidsniveaus kunnen detecteren in de gemeente. Daarmee kunnen er gegevens worden verzameld waarmee nieuwe informatie voor burgers en toeristen kan worden gegenereerd, en waarmee waarschuwingsacties kunnen worden ondernomen.

Er wordt ook onderzocht om een intelligent parkeersysteem te ontwikkelen waarbij het beheer van parkeerplaatsen wordt vergemakkelijkt en de mobiliteit wordt geoptimaliseerd. Er zullen panelen worden geplaatst waarop het totale aantal parkeerplaatsen en het aantal beschikbare plaatsen wordt aangegeven.

De app zal toeristen en burgers ook informatie verschaffen over hotels, cultuur en vrije tijd, routes, adressen en bezienswaardigheden, alsmede verschillende voorzieningen die door toeristen en residenten kunnen worden gebruikt.
De digitale reconversie om te voldoen aan de behoeften van de toeristen van de 21e eeuw is van essentieel belang. Arona wil een voortrekkersgemeente zijn en blijven op de Canarische Eilanden, in Spanje en in Europa.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE FIETSROUTE

MARKTEN OP TENERIFE