zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsARONA HOTELKAMPIOEN IN OKTOBER 2023
spot_img

ARONA HOTELKAMPIOEN IN OKTOBER 2023

Arona was de Spaanse gemeente met de hoogste bezettingsgraad van hotelbedden in oktober 2023. Dit kunnen we lezen in de laatste enquête van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE) over het hoteltoerisme. De bezettingsgraad van hotelbedden in Arona bereikte in oktober 82,3%, terwijl de gemiddelde nationale bezettingsgraad 60,7% was. Aldus is Arona hotelkampioen in oktober 2023.

De uitstekende toeristische resultaten die Arona in oktober behaalde reflecteren ook op het volledige zuiden van Tenerife met de hoogste bezettingsgraad van het land (79,1%) en de hoogste bezettingsgraad gedurende het weekend met 80,9%. In dezelfde lijn was de Canarische archipel de autonome regio binnen Spanje met de hoogste bezettingsgraad, namelijk 75,1%, gevolgd door de Balearen met 65,6%.

Leading Lady

De burgemeester van Arona, Fátima Lemes, verklaarde dat haar gemeente een sterke zon- en strandbestemming is, maar dat ze zich ook moeten richten op het verbeteren van de langetermijnstrategie, zodat het een topbestemming is en blijft. Er is bijgevolg nog veel werk aan de winkel. Vanuit de administratie is men er zich van bewust van het gebrek aan infrastructuur en van de verbetering die nodig is in de openbare diensten om de kwaliteit te verhogen en daardoor de bestemming aantrekkelijker te maken. 

De leading lady van Arona zegt dat er nog veel dingen te doen zijn, maar dat ze duidelijk de weg zijn ingeslagen om ervoor te zorgen dat het toerisme de belangrijkste activiteit is en deze sector met hand en tand moet beschermd worden. Was Arona hotelkampioen in oktober 2023, dan moet deze lijn worden doorgetrokken.

Concurrentievermogen

Dácil León, schepen/wethouder voor toerisme in Arona, zegt dat er hard wordt gewerkt aan de renovatie van het toeristisch gebied. Naast de inherente voordelen van de bestemming, zoals het klimaat, de stranden, zonsondergangen, landschappen en natuurgebieden, wordt er ook geïnvesteerd in de zones waar veel hotels staan en waar er bijgevolg veel recreatie aanwezig is.

Dácil León wees erop dat er niet zelfgenoegzaam mag worden gereageerd, door de goede uitslagen van het INE-onderzoek en dat er zeker niet op de lauweren mag worden gerust. De toeristische sector is zeer kwetsbaar en vooral onderhevig aan ups en downs, bedreigingen en de concurrentie van andere bestemmingen. De cijfers moeten een stimulans zijn om te blijven werken aan de promotie van Arona en om acties te ondernemen die het imago, de kwaliteit en het concurrentievermogen van deze toeristische bestemming te verbeteren.

Nationaal

Volgens het INE waren er in oktober 2023 meer dan 32,4 miljoen overnachtingen in Spaanse logiesverstrekkende bedrijven, wat een stijging van 8,7% is ten opzichte van dezelfde maand in 2022 (29,8 miljoen) en ook een stijging ten opzichte van oktober 2019, de laatste vergelijkbare maand vóór de coronapandemie.

Qua herkomst lagen de toeristische overnachtingen van buitenlanders boven de 20 miljoen, waarvan een meerderheid koos voor de Balearen en de Canarische Eilanden, beiden met 26,1% en Catalonië met 17,4%.
Wat betreft de herkomst van deze toeristen, kwam 26,4% uit het Verenigd Koninkrijk en 20% uit Duitsland, gevolgd door Frankrijk (8,1%), de Verenigde Staten (4,6%) en Nederland (4,4%).
Daarenboven kwam er op het cijfer van ruim 20 miljoen overnachtingen door buitenlanders, nog eens 9,6 overnachtingen bij door het binnenlands toerisme, dit is 29,8% van het totaal aantal overnachtingen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

CARRERA POR LA VIDA

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

E-COMMERCE OP TENERIFE

HOE HOOG IS DE TEIDE?

spot_img