zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesAPP POLITIEHULP
spot_img

APP POLITIEHULP

AlertCops is een app waarmee de politie kan worden gealarmeerd bij elk incident waarbij hulp moet worden geboden. Deze alarmdienst luistert naar de naam Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado (FFCCSE). Daarmee kan sedert einde 2014 rechtstreeks contact worden gelegd met de hulpcentrale van de politie.
Met de applicatie ALERTCOPS kan een burger vanaf een smartphone op een eenvoudige en intuïtieve manier rechtstreeks een waarschuwing naar de politiediensten sturen, zodat hij snel en efficiënt kan worden geholpen.

De app politiehulp is vrij eenvoudig te downloaden via de App Store (iOS) of Playstore (Androïd). De installatie vraagt een taalkeuze, jammer genoeg is het Nederlands niet geïmplementeerd. Je kan kiezen uit Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Russisch en Baskisch. Daarna moet je je registreren met je naam, DNI /NIE/paspoort en telefoonnummer. Dan nog even de richtlijnen aanvaarden en wachten op de activatiecode die toegestuurd wordt per SMS.

Iedereen kan waarschuwen

Vanaf dat moment kan de app politiehulp met de naam AlertCops worden gebruikt. Ofwel kan er gebeld worden met de politie, ofwel kan er gechat worden in de taal die je vooraf hebt ingesteld. Uiteraard moet je de gps van je toestel inschakelen zodat de hulpdiensten je geografische positie kunnen vaststellen.

Het doel van deze app is de toegang tot de openbare veiligheidsdiensten voor resident en toerist te vergemakkelijken. Op deze manier kan iedereen, ongeacht taal en gehoor- of stemhandicap, de hulpdiensten op Tenerife waarschuwen.

Hulp in eigen taal

Er zijn een aantal voordelen aan deze applicatie.
Dit is het meest recente communicatiekanaal tussen de burgers en de politie, als aanvulling op de bestaande kanalen. Iedereen kan met een smartphone de hulpdiensten oproepen.
Anderstaligen krijgen een service aangeboden in een eigen (!) taal en daardoor worden de responstijden zeer kort gehouden.

Het protocol vergemakkelijkt van meet af aan de interactie tussen informatie en respons, zoals de geografische positie van de oproeper en het soort incident. Daardoor kan er ook bijkomende hulp worden gestuurd, zoals bijvoorbeeld een ambulance, de brandweer, bergredding, een helikopter en/of de civiele bescherming.
Personen met stem- en/of gehoorproblemen kunnen via de chatroom communiceren. De interactiviteit blijft ook bij deze manier van communiceren aanwezig.

Een applicatie die iedereen op zijn smartphone kan downloaden en die in vele gevallen een bevredigend resultaat zal geven, ook bij persoonlijke berovingen en overvallen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img