woensdag, maart 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsANTIGEENTESTEN TOELATEN - DRINGEND

ANTIGEENTESTEN TOELATEN – DRINGEND

In ons nieuwsartikel van 6 december schreven wij dat de de horecasector, de luchtvaartmaatschappijen en de lokale autoriteiten al vijf weken bezig zijn om een sluitend toeristisch decreet uit te werken waarin antigeentesten, zoals de CRP (C-reactive proteïn = bloedtest) en de COVID-19-sneltest, als betrouwbaar worden opgenomen, wat systematisch geweigerd wordt door de Spaanse regering.

Ondernemers in de toeristische sector vragen nu expliciet om het decreet dat de antigeentests valideert, snel te publiceren en daarmee in te gaan tegen het verbod van het Spaanse overheidsbestuur.

De Canarische regering ging op afgelopen donderdag akkoord met een tekst die deze snelle tests mogelijk maakt, ondanks het feit dat Spanje enkel de PCR-test toelaat. Deze testen zijn duurder en ontmoedigen de toeristen om naar de Canarische Eilanden af te reizen. In sommige landen is het ook niet mogelijk om een negatieve test te ontvangen binnen de 72 uur vooraleer je aankomt op de eilanden.

De regering van de Canarische Eilanden heeft het licht nu op groen gezet om de antigeentests toe te laten. Daardoor wordt de toeristische economie op de eilanden weer op gang gebracht. Deze testen zijn merkelijk goedkoper en het resultaat is binnen het uur bekend, wat de toerist sneller zal doen besluiten om toch op reis te vertrekken.

De uitvoerende macht keurde de tekst goed in de ministerraad waardoor een eerste stap is gezet naar het toelaten van antigeentesten, maar deze tekst werd nog niet in een wet gegoten en is vooral nog niet gepubliceerd.
De vertraging maakt hoteliers en touroperators nerveus. Het decreet had nu al gepubliceerd moeten zijn, zegt Tom Smulders, de vicevoorzitter van de Federatie van Hotels en Toerisme van Las Palmas. Hij zegt dat veel toeristen hun reis naar de Canarische Eilanden hebben geannuleerd door de verplichte PCR-test en maar zullen terugkomen als het vaccin uitkomt.
Dan is het winterseizoen voorbij en zullen er heel veel economische slachtoffers vallen. Dit scenario willen wij te allen tijde vermijden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES