donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsANTIGEENTESTEN GOEDGEKEURD
spot_img

ANTIGEENTESTEN GOEDGEKEURD


De Canarische overheid is reeds vijf weken bezig om een sluitend toeristisch decreet uit te werken waarin antigeentesten, zoals de CRP (C-reactive proteïn = bloedtest) en de COVID-19-sneltest, als betrouwbaar worden opgenomen. Een maatregel die al weken wordt gevraagd door de horecasector, de luchtvaartmaatschappijen en de lokale autoriteiten, maar de voorgestelde maatregelen botsten steeds op een njet van de Spaanse autoriteiten.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft vandaag het decreet ondertekend waardoor reizigers naar de Canarische Eilanden kunnen komen met een goedkope antigeentest in plaats van een dure PCR-test.
Dit heeft de regering vandaag laten weten in een persbericht dat de wereld werd ingestuurd.

Voor toegang tot de Canarische archipel vanuit het buitenland worden PCR (RT-PCR) en snelle antigeentests toegelaten als diagnostische tests voor het SARS-COV-2-virus.
Het decreet maakt de toegang tot de eilanden voor reizigers gemakkelijker door testen toe te staan die toegankelijker en goedkoper zijn.

De wet treedt in werking op donderdag 10 december, de dag na de publicatie ervan in het Boletín Oficial de Canarias (BOC), het staatsblad of staatcourant van de Canarische Eilanden.

De Canarische overheid doet een beroep op zijn hoedanigheid van bevoegde, afgevaardigde autoriteit van een overzeese regio om deze wet een wettelijk kader te geven. Bovendien steunt het decreet op de wetenschappelijke indicaties en op de ervaring die is opgedaan sinds de wet dat er een verplichting is om een certificaat van antigeen- of PCR-test met negatief resultaat voor te leggen in de gereguleerde logiesverstrekkende bedrijven van de Canarische Eilanden.

In die zin is het baanbrekende systeem dat door de regering van de Canarische Eilanden wordt gepromoot betrouwbaar gebleken, aangezien in de afgelopen vijf weken ongeveer 250.000 reizigers op de eilanden zijn aangekomen, waarbij zeer weinig gevallen van toeristen positief bleken.

Bovendien wordt er vooruitgang geboekt met de regelgeving voor het instellen van controles voor nationale reizigers – in overleg met de regering van de Balearen – en voor inwoners van de Canarische Eilanden die van plan zijn terug te keren naar de Canarische Eilanden met de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Dank Canarias (Tenerife) om mij toegelaten hebben tot uw grondgebied. In België was ik er niet in geslaagd tijdig uitsluitsel over de PCR-test te krijgen. In de Reina Sofia luchthaven werd door UITERST voorkomend personeel een gratis sneltest afgenomen die een negatieve uitslag opleverde. Na 8 dagen op Tenerife voel ik me heel goed. Door alle negatieve beslommeringen in België is mijn bloeddruk ernstig gestegen. Ik hoop dat mijn verblijf hier hem weer in orde krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

DWERGEN VAN LA PALMA

BELANGRIJKE NAALDBOSSEN

spot_img