woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsANAGA PER BUS?
spot_img

ANAGA PER BUS?

Anaga per bus? De bewoners van Anaga staan voor een nijpend probleem dat hun dagelijkse leven aanzienlijk beïnvloedt. Het rustieke Parque Rural de Anaga, een gebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en rust, lijdt onder de druk van toenemend toerisme en de daarmee gepaard gaande verkeerschaos. Aan alles is te zien dat de mobiliteit op Tenerife zijn saturatiepunt heeft bereikt.

De lokale gemeenschap voelt zich in de steek gelaten door de overheden en roept om dringende maatregelen om de balans te herstellen in de noordoostelijke regio en om de levenskwaliteit van de inwoners van dit gebied te herstellen. Ze roepen op tot actie en wijzen op de urgente noodzaak voor een doeltreffende oplossing zoals eerder in het Parque Rural de Teno werd genomen om een einde te maken aan de verkeersopstoppingen in dit paradijselijke gebied.

Stapvoets tot stilstaand verkeer

Het verkeerschaos en de massale toestroom van toeristen brengen de inwoners van Anaga tot wanhoop. De file reikt reeds tot aan Las Mercedes en de Semana Santa brengt zoals elk jaar, een massa mensen op de been. Wie wil komen moet de bus nemen, horen we in de volksmond. Indien de overheid niet wil luisteren naar deze oproep dreigen de inwoners van Anaga met het afsluiten van de toegangswegen naar het beschermde natuurgebied in het noordoosten van Tenerife.

De inwoners van de getroffen gehuchten en dorpen van Anaga beweren dat de verkeerssituatie onhoudbaar is. Ze voelen zich vergeten door de autoriteiten middenin de chaos die zich elke dag voordoet door het verkeer dat zich naar het Anangagebergte verplaatst. Vooral het gebiedrond Cruz del Carmen wordt hard getroffen door stapvoets en stilstaand verkeer op de TF-12, de hoofdweg die toegang biedt tot de gemeente Anaga, voor velen de enige verbindingsweg met de rest van het eiland.

Oplossing

De bewoners van het gebied eisen onmiddellijke en dringende oplossingen van de eilandregering en de gemeentebesturen van Santa Cruz en La Laguna. Een kopie van de regeling en de maatregelen die worden toegepast in het Tenogebergte moet de oplossing brengen. Deze omvatten onder andere het inzetten van pendbussen en het reguleren van de toegang in aantal en in tijd. Anaga per bus en daarbij is privévervoer uitgesloten.

Ook eisten zij reeds een verhoging van het aantal bussen die naar de steden rijden en vooral om grotere voertuigen in te zetten. Veel mensen blijven verweesd achter omdat de bussen overvol zitten. Als dit zo doorgaat, sluiten we de wegen af, zowel deze die via Las Mercedes loopt als deze die vanaf San Andrés komt. Dit is de teneur van de lokale bevolking, die het moe is.

Politie doet niets

Reeds drie jaar lang lijden de bewoners onder de steeds toenemende verkeersdrukte, daarvoor was enkel de paasweek een druk moment. Auto’s van bezoekers worden midden op de weg parkeren en politie die niet ingrijpt met het excuus dat er geen takelwagens voorhanden zijn om te takelen. De inwoners van Pico del Inglés zien het niet meer zitten.

Om de verkeersdrukte op te lossen werden er verkeerslichten geplaatst aan de ingang van het Parque Rural de Anaga en op de weg er naar toe in Las Mercedes, die minutenlang op rood blijven staan zonder dat er voertuigen in beide richtingen rijden. Ook dit is niet de oplossing om het verkeer in vlotte banen te leiden. Anaga per bus is de enige manier om het vervuilende verkeer weg te houden van een van de mooiste bossen van Europa.

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Weer zo’n onleesbaar geheel. Het zit stokvol taalfouten en bobasmes. Maar dat niet alleen, inhoudelijk is het ook een puinhoop. Wij waren pas in dat gebied, reden ook op de TF-12 van La Laguna via Las Mercedes naar Benijo en daarna naar San Andres. Nota bene op een zaterdag, 9 maart. En wat denk je? Vrijwel niemand gezien. Ja, in Benijo is geen parkeerplaats te vinden, want elk terreintje is in beslag genomen door de restaurants. Maar onderweg ruimte zat, nauwelijks verkeer en mogelijkheden te over om de auto zonder hinder voor anderen aan de kant te zetten.
    En de Semana Santa heeft in dit verband niet zoveel met toerisme te maken, maar dat soort denkfouten maak je wel vaker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

GOEDE RESTAURANTS

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUW EILAND IN DE MAAK

WEBCAM PUNTA BRAVA

WEBCAM PLAYA DE TROYA

spot_img