maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsAMERIKAANSE TOERISTEN KOMEN ER AAN
SEB LEESON LEGAL GROUP

AMERIKAANSE TOERISTEN KOMEN ER AAN

Het aantal reizigers dat vanuit de Verenigde Staten naar Tenerife reist, is met 52 procent gestegen ten opzichte van 2019. Dit werd bekendgemaakt door de President van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín op het jaarlijkse congres van de United States Tour Operators Association (USTOA), die haar 50ste verjaardag viert. 

Op de luchthaven van Tenerife Zuid vond een welkomstceremonie plaats ter gelegenheid van de eerste aankomst van een Boeing 757-200, met 169 zitplaatsen, die tot het eind van september 2023, drie keer per week van en naar Newark Liberty International Airport in New York zal vliegen.

Samenwerking

Pedro Martín zei in zijn speech dat er met deze vluchten prioriteit wordt gegeven aan de toeristische niche in de Verenigde Staten. Deze rechtstreekse vluchten naar Tenerife brengen Noord-Amerikaanse klanten dichter bij de gastronomie, het klimaat, de natuur en de cultuur op een zonnig eiland. Hij voegde eraan toe dat Tenerife zich zal promoten als een uitmuntende bestemming met een grote veelzijdigheid. En daarvoor is er niet alleen samengewerkt met de luchtvaartmaatschappij, maar ook met agenten, touroperators en organisaties op het Amerikaanse continent. 

Draaischijf

United Airlines is de enige luchtvaartmaatschappij die de Canarische Eilanden verbindt met de Verenigde Staten. Deze route biedt een directe verbinding van New York naar Tenerife, een gemakkelijke manier voor Amerikaanse reizigers om Tenerife te ontdekken en te genieten van het klimaat en de wondermooie natuur. Daarenboven is Newark Liberty International Airport een draaischijf in de Verenigde Staten met ruim 90 bestemmingen binnen America.

Op deze manier wil Tenerife meegroeien met de samenleving, anticiperen en zich aanpassen aan de reisbehoeften wereldwijd. Dankzij deze inspanning, de vastberadenheid en het gezamenlijke werk met United Airlines, de plaatselijke toeristische organisaties en overheidsinstellingen met de marketingafdeling van Aena, worden de Canarische Eilanden nog beter verbonden met de rest van de wereld.

Veelzijdig aanbod

Deze vlucht voegt deze zich bij het aanbod van United Airlines die ook op Madrid en Barcelona vliegt en seizoensgebonden van deze luchthavens naar Washington D.C. en bij de onlangs geopende seizoensgebonden vluchten van en naar Palma de Mallorca.
De nieuwe vluchtroute tussen Tenerife en New York/Newark maakt deel uit van United Airlines grootste trans-Atlantische uitbreiding ooit die nu bestaat uit dertig vluchtroutes over de oceaan. 

United Airlines heeft gekozen om de vluchten uit te voeren met een Boeing 757-200 met 169 zitplaatsen: 16 lie-flat stoelen in de United Polaris Business Class en 153 in de Economy Class, waaronder 45 Economy Plus-stoelen met extra beenruimte.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

4 REACTIES

 1. Bestaat deze route nog wel ?
  We zijn hier nu al 3 weken en -als spotter- nog geen UAL toestel gezien.
  Of heb ik ze gemist ?

  • Ben een beetje verward denk ik. Voorjaar 2022 heb ik ze wel gezien. ( UAL)
   Dat waren de eerste vluchten vernam ik toen.
   Maar in jouw artikel geef je reeds 2019 aan. Waren er toen al vluchten uit Amerika ? Welke airline ?
   Er moet een groot gat zitten in mijn “spottermemorie ” 😉
   mvg
   Dirk

 2. Dag Dirk,
  In 2019 waren er ook reeds vluchten uit de Verenigde Staten. Ik heb daarover zelf geen artikel geschreven omdat de aantallen eerder beperkt waren en ik dacht dat de stroom uit de V.S. snel zou uitdrogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP