vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsAMBRAS BIJ TEN-BEL TURISMO SL.

AMBRAS BIJ TEN-BEL TURISMO SL.

De onderneming Ten-Bel Turismo SL, die het complex Alborada Ocean Club in Las Galletas exploiteert, heeft sinds januari de lonen van haar werknemers niet meer uitbetaald. Ook de bijdragen aan de sociale zekerheid werden niet betaald, hetgeen heeft geleid tot beslaglegging op de rekeningen van het bedrijf.
Tot dusver moeten er nog twee maanden loon worden uitbetaald en daarom zijn de werknemers van het Hotel Alborada Ocean Club niet alleen boos, ze zijn ook bang en wanhopig voor wat de toekomst brengt.

De werknemers herbeleven nachtmerries uit het verleden, aangezien er nog drie loonstrookjes uit 2019 onbetaald zijn, toen bedrijf Annapurna het complex beheerde. In de voorbije periode van 24 maanden hebben de werknemers in totaal vijf maanden geen loon uitbetaald gekregen, wat het personeel in een ondraaglijke situatie brengt.

Dit feit wordt nog verergerd door de huidige problemen als gevolg van de coronapandemie die door het COVID-19-virus wordt veroorzaakt, alsmede door de moeilijkheden bij sommige werknemers om de ERTE (tijdelijke werkloosheid) te innen ten gevolge van problemen bij de verwerking ervan; het is niet te rechtvaardigen dat een bedrijf met 85 werknemers niet over de digitale handtekening beschikt om de uitkeringen te kunnen betalen.

De problemen begonnen op 20 juni 2019, toen de vorige uitbater Annapurna werd uitgezet met loon- en andere schulden.
In november 2020 verzocht het ondernemingscomité formeel om de stopzetting van de activiteit om aldus de werknemers naar de ERTE te sturen om de werknemers in hun levensonderhoud te laten voorzien.
Om onbegrijpelijke redenen maakt het bedrijf geen gebruik van deze regeling.

Om deze en nog andere redenen stellen de werknemers, de ondernemingsraad en de vakbond Comisiones Obreras in gebreke. Er is onbegrip voor een bedrijf dat zich niet aan de regels houdt en ermee wegkomt om de betalingstermijnen zoveel als mogelijk uit te stellen, waardoor 85 gezinnen in een financiële en morele impasse worden gedreven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES