donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogGastronomieAMBACHTELIJKE BROUWERIJ OP TENERIFE
spot_img

AMBACHTELIJKE BROUWERIJ OP TENERIFE

Ambachtelijke brouwerij op Tenerife is een unicum in zijn soort omdat er sinds meer dan twee decennia bier wordt gebrouwen met aandacht voor detail.

Tinerfeños zijn altijd uitstekende brouwers geweest, vooral in de pilsbieren. Denk maar aan Dorada, dat eerst werd overgenomen door de Zuid-Afrikaanse biergroep SBA Millar en in 2015 werd opgeslorpt door het Belgische AB InBev. De oudste ambachtelijke brouwerij in Spanje ligt op Tenerife in El Sauzal waar sinds juni 2001 een uitzonderlijk bierproduct wordt gebrouwen.

TACOA draagt significant bij tot de ambachtelijke biercultuur en de brouwtradities van Tenerife. Deze iconische brouwerij is de eerste microbrouwerij en het eerste brouwerij-restaurant op de Canarische Eilanden. Volgens Salón Gourmets, de belangrijkste kwaliteitsbeurs voor eten en drinken in Europa en een van de meest prestigieuze referenties wereldwijd, is TACAO de oudste ambachtelijke brouwerij is in Spanje.

Unieke smaak en aroma

Er wordt gewerkt met veel passie aan het creëren en aanbieden van een breed assortiment ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit. Dit wordt trouw weerspiegeld in de drie medailles die we hebben gewonnen op internationaal niveau in 2021, 2022, 2023 en met meer dan 200 verkooppunten op de Canarische Eilanden. 

Een van de belangrijkste elementen van ambachtelijk bier is de kleinschalige productie, waardoor de brouwer zich bijna uitsluitend kan richten op kwaliteit, waarbij elk detail tijdens het brouwproces wordt verzorgd; Daarbij worden er ingrediënten van topkwaliteit gebruikt zoals lokale mouten, verse hop en zorgvuldig geselecteerde gisten. Deze toewijding draagt bij aan unieke smaken en aroma’s die worden gewaardeerd door liefhebbers van deze populaire biermerk.

Filosofie en waarden

In het boek “Orgullo Canario” wijst auteur Airam González del Rosario erop dat TACOA een Europees record heeft gevestigd door in september 2014 een bier te brouwen op een hoogte van 2.150 meter op de flanken van de Teide. Dit bier, gebrouwen met honing van de Tajinaste onder het label Teide Parque Nacional, is een van de vele innovaties van de brouwerij. TACOA beschikt over meer dan 200 verkooppunten op de Canarische Eilanden.

In de fascinerende bierwereld zijn er twee manieren om een bier te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het ambachtelijk gebrouwen bier en het industrieel gebrouwen bier verschillen niet alleen in hun productieproces, maar weerspiegelen ook verschillende productiefilosofieën en dito waarden.

Ambachtelijk of industrieel

Ambachtelijke brouwerijen, die bekend staan om hun toewijding aan kwaliteit en aandacht voor detail, werken in zelfstandige faciliteiten en produceren bier in kleinere batches. Deze beperkte schaal maakt een strakke controle van het proces mogelijk en moedigt creativiteit en experimenteren aan.

Industriële bieren daarentegen worden geproduceerd in sterk geautomatiseerde faciliteiten om te voldoen aan de vraag van de massa, wat vaak resulteert in gestandaardiseerde en uniforme producten, hoewel er altijd uitzonderingen zijn.

Ambachtelijke brouwers verkennen met hun innovatieve geest nieuwe mogelijkheden en bieden exclusieve bieren en beperkte edities die verwachtingen tarten. Dat er Vlaams bier wordt gebrouwen op La Palma, weten we al langer.

Bezoeken en proeven

De TACAO-brouwerij kan worden bezocht van woensdag tot en met zondag telkens van 13.00 uur tot de late avonduren, mits vooraf te reserveren. Je kunt er genieten van proeverijen die je onderdompelen in een unieke zintuiglijke ervaring.
Mogelijkheid 1: rondleiding door de brouwerij, degustatie van 4 huisbieren, kaasplankje (ook veganistische optie). Prijs: 25,00 € pp.
Mogelijkheid 2: rondleiding door de brouwerij, degustatie van 4 huisbieren, lunch à la carte. Prijs: 40,00 € pp. 

TACAO©Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HELDEN VAN EL SAUZAL

TENERIFE EN HET CARNAVAL

spot_img