zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsAMANDELBLOESEMS OP TENERIFE
spot_img

AMANDELBLOESEMS OP TENERIFE

De amandelbloesems op Tenerife zijn het onmiskenbaar teken van een nieuw seizoen. Na een korte winterslaap, die eerder op een lente leek, ontwaken de betoverende amandelbloesems. Deze delicate bloemen transformeren het eiland in een zee van zachtroze en witte bloemblaadjes, waardoor het landschap een sprookjesachtige charme wordt toebedeeld. Als eerbetoon aan deze natuurlijke pracht worden georganiseerde wandelingen georganiseerd, waar resident en toerist de kans krijgen om te genieten van deze bloeiende symfonie.

De amandelbloesems behoren tot de rozenfamilie en sieren de takken van de bomen met een overvloed aan bloemen die het hele eiland in een geurige wolk hult. De lente op Tenerife wordt daardoor niet alleen gekenmerkt door aangenamere temperaturen maar ook door de visuele pracht van deze bloeiende bomen die de flanken en valleien sieren.

Lentegezicht op Tenerife

Een maand na het begin van een nieuw jaar beginnen de amandelbomen zich te roeren en kondigen zij een nieuw seizoen aan. Het bloesemseizoen is zowat de overgang van de eeuwigdurende lente naar de zomer. Dagen lengen, zon schijnt langer en harder, het wordt opnieuw warmer – alhoewel het nooit koud is geweest. De amandelbomen, die verspreid staan in valleien en op berghellingen, tooien zich in een zacht kleurenpalet van roze en wit, wat een adembenemend contrast vormt met het diepgroene en zwartbruine landschap.

Intieme ontmoeting

Om het publiek in staat te stellen de amandelbloesems op Tenerife en de natuurlijke pracht ten volle te ervaren, worden er jaarlijks georganiseerde wandelingen georganiseerd die deelnemers meenemen door de adembenemende amandelbloesemlandschappen. Deze wandelingen zijn niet alleen een gelegenheid om te genieten van de betoverende bloesems, maar geven ook de kans om de natuurlijke diversiteit en de verborgen hoekjes van Tenerife te ontdekken.

De routes variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor zowel ervaren wandelaars als recreatieve natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Sommige paden leiden door pittoreske dorpjes, terwijl andere kronkelen langs bergachtige paden met panoramische uitzichten op de bloeiende valleien.

Feest van de amandelbloesem

Naast de wandelingen worden er ook feesten en festivals georganiseerd ter gelegenheid van de amandelbloesems. Deze evenementen, doordrenkt van lokale cultuur, bieden deelnemers de kans om de traditionele muziek, dans en gastronomie van Tenerife te ervaren. Het geluid van zang, gitaren en timbles mengen zich met de geuren van lokale lekkernijen, waardoor bezoekers worden ondergedompeld in het landelijk leven op een eiland.

De magie van de wandelingen

Wat deze georganiseerde wandelingen echt magisch maakt, is niet alleen de visuele pracht van de amandelbloesems, maar de algehele ervaring van verbinding met de natuur. Terwijl deelnemers zich een weg banen door de bloeiende landschappen, ervaren ze de rust en sereniteit van Tenerife in zijn puurste vorm.

De lentewandelingen bieden ook een unieke gelegenheid om meer te leren over de flora en fauna van het eiland, met lokale gidsen die hun kennis delen over de inheemse plantensoorten en de ecologische waarde van het gebied.

Betoverende lentetraditie

De amandelbloesems op Tenerife, samen met de georganiseerde wandelingen, creëren een onvergetelijke lentetraditie die de zintuigen prikkelt en de schoonheid van het eiland in de schijnwerpers zet. Het is een viering van vernieuwing, natuur en gemeenschap, waardoor zowel bewoners als bezoekers een diepere band kunnen smeden met de betoverende wonderen van Tenerife. Wanneer de lente zijn intrede doet op het eiland, nodigen de amandelbloesems iedereen uit om deel te nemen aan deze betoverende wandelingen en te genieten van de lucht van bloemen die de lentelucht vult.

Santiago del Teide

Op Tenerife is Santiago del Teide dé gemeente om van de bloeiende amandelbomen te genieten. Gelegen in het binnenland in het zuidwesten van het eiland, heeft het een perfecte setting voor wandelpaden waarbij een wit en roze deken wordt uitgespreid. In deze gemeente kun je een lusvormige route – met een gemiddelde moeilijkheidsgraad – volgen die begint en eindigt in het centrum van Santiago del Teide, die door Las Manchas loopt en eindigt in Arguayo. Op 3 en op 10 februari worden er georganiseerde wandelingen ingericht in de disciplines korte wandeling, lange wandeling en wandeling met honden. Meer info kan gelezen worden op de website El Cardón.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img