zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogALS JE WIL DAT DE KIPPEN EIEREN LEGGEN...
spot_img

ALS JE WIL DAT DE KIPPEN EIEREN LEGGEN…

Als je wil dat de kippen eieren leggen, dan moet je het kakelen verdragen.

Een van de vele gespreksonderwerpen bij de Tenerife-liefhebber is: “Waar kan je beter wonen, in België of op Tenerife?”
Hiervoor gaat ieder voor zich zijn eigen lijstje met voor- en nadelen moeten opstellen, maar wees ervan bewust dat er sommige zaken altijd hand-in-hand zullen gaan.
Neem nu als voorbeeld het klimaat op Tenerife dat men vaak omschrijft als ‘de eeuwige lente’. Het is fantastisch om bijna een heel jaar door zon en warmte te hebben maar daardoor mis je het wisselen van de seizoenen. Waar je echter niet aan zou denken is dat de huizen op Tenerife gebouwd zijn met de ‘eeuwige lente’ in het achterhoofd. Dit wil zeggen dat vele woningen slecht geïsoleerd zijn en geen centrale verwarming hebben. Toegegeven, de centrale verwarming heb je niet veel nodig op Tenerife maar een slechte isolatie is altijd nefast voor een woning, zelfs in warm klimaat.
De hoge belastingdruk is ook vaak een van de redenen dat Belgen en Nederlanders hun toevlucht elders zoeken. Waar de meesten echter geen rekening mee houden is dat in landen waar de belastingdruk lager is, er ook minder voorzieningen zijn voor hun inwoners. De ziekenzorg op Tenerife mag dan wel grotendeels gratis zijn, de lange wachttijden moet je er wel bijnemen.
Er is uiteraard een groot verschil als je als gepensioneerde naar de eilanden komt of als werkende mens. Als gepensioneerde krijg je een pensioen vanuit België of Nederland dat beduidend hoger ligt dan dat wat je op de Canarische Eilanden zou ontvangen, waardoor je meer leuke dingen kan doen met je geld. Kom je echter aan het begin van je loopbaan naar Tenerife, hou er dan wel rekening mee dat het pensioen dat je gaat krijgen op het einde van je loopbaan beduidend lager gaat liggen. Hierdoor heb je kans om sneller in de armoede te belanden. Over het algemeen geef je minder uit aan dagdagelijkse dingen in Tenerife maar je krijgt ook minder geld waardoor het voor werkende mensen financieel op hetzelfde neerkomt of je nu in België of Nederland woont en werkt of in Tenerife.
Zoals ik al zei, aan het einde van de dag moet iedereen voor zichzelf uitmaken waar je het liefst zou wonen. Durf ook af en toe je hart te volgen en niet uitsluitend naar je verstand te luisteren want dan ga je nooit je ‘zekerheden’ opgeven om een sprong in het onbekende te wagen. Verandering van woon- en werkomgeving op zich kan al een totaal ander mens van je maken en zeg nu zelf: opstaan met een ochtendhumeur op een plek waar de zon altijd schijnt is verdraaid moeilijk!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img