zondag, november 29, 2020
Home Blog ALS 'HADDEN' GEWEEST IS...

ALS ‘HADDEN’ GEWEEST IS…

Als ‘hadden’ geweest is, is ‘hebben’ te laat

Voor sommigen onder ons is dit gezegde ook wel bekend als gedane zaken nemen geen keer.

Vaak hoor ik mensen zeggen: “Och, had ik maar dit of dat niet gedaan, dan waren de zaken nu helemaal anders geweest!” Spijtig genoeg moet ik bekennen dat ik mezelf ook af en toe aan het had-ik-maar-syndroom laat vangen. Het feit is dat deze manier van denken helemaal niets positiefs brengt in je leven, in tegendeel zelfs. Het kan soms zo ver gaan dat je blijft piekeren over ‘foute’ beslissingen uit je verleden waardoor je niet meer vooruit kijkt of, erger nog, bang bent om ooit nog een foute beslissing te maken.

Ondertussen ben ik er mij van bewust dat je deze manier van denken volledig uit je gedachten moet bannen om gelukkig te kunnen zijn. Dingen uit het verleden kan je nooit meer veranderen, maar je kan wel leren uit je fouten en ervoor proberen te zorgen dat je deze niet meer maakt in de toekomst.

Mijn man en ik hebben zelf twee jaar op het paradijselijke Tenerife gewoond, maar we zijn uiteindelijk terug richting België getrokken omdat ik niet gewend kon raken aan bepaalde zaken die eigen zijn aan wonen op een klein eiland. De keren dat ik mij liet vangen aan het ‘had-ik-maar’-syndroom gingen steeds over Tenerife en konden zo ver gaan dat ik er fysiek ziek van werd. De dag dat ik tot dit besef ben gekomen, is de dag die mijn leven veranderde. Vandaag de dag geef ik een andere draai aan mijn gedachten en denk ik: “Door het feit dat ik twee jaar in het buitenland heb gewoond en gewerkt, ben ik België veel meer gaan waarderen, heb ik een extra taal geleerd en heb ik ontzettend veel leuke mensen leren kennen die ik nooit zou ontmoet hebben als ik in mijn veilige cocon thuis was blijven zitten.”

Nu ben ik blij met al de dingen die ik gedaan heb en tracht ik ervoor te zorgen dat ik de ‘fouten’ uit mijn verleden niet meer herhaal. Uiteindelijk moet je het zo zien: zelfs de ‘foute’ beslissingen uit je verleden hebben je gemaakt tot de persoon die je nu bent. Mocht je één enkele beslissing uit je verleden veranderen, dan zou je nooit je huidige ‘ik’ zijn.
Ben je niet tevreden met wie er ’s ochtends terugkijkt in de spiegel, stop dan met je vinger te wijzen en te zeggen tegen die persoon: ‘Had je dit of dat maar beter gedaan, dan was je nu niet zo’n teleurstelling!’ Kijk in het vervolg naar die persoon in de spiegel en stel jezelf de vraag wat je moet doen om gelukkiger, gezonder, rijker, vriendelijker of succesvoller te worden en bouw aan de beste versie van jezelf waar jij trots op kan zijn!

Leef je leven in het heden, want het verleden kan je niet veranderen en de toekomst bestaat niet…


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!


close


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!

Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

TOERISTEN HOUDEN ZICH NIET AAN DE REGELS

Een inwoner van Los Cristianos maakte beelden van een groep toeristen op het strand van Las Vistas, die zich niet hielden...

CORONAVIRUS OP TENERIFE

☞ HET VERVOLG OP DIT ARTIKEL STAAT HIER ...! De reden daarvoor is dat de pagina te lang wordt en door de server niet meer...

HEMELSE LUCHTEN

Heb je ook al opgemerkt dat sterren, planeten en ruimtetuigen zo goed te zien zijn vanaf Tenerife? Dit heeft uiteraard te...

CHECKLIST OM NAAR TENERIFE TE REIZEN

De toegangsmodaliteiten tot de Canarische Eilanden worden sinds het begin van de coronapandemie regelmatig aangepast. Daarom is het nuttig om de...
- Reclame -

COLUMN GUY

VERLIEFD EN BESMET

Foto's bekijken brengt je altijd in een bepaalde stemming. Foto's uit de oude doos vervoeren je zelfs terug in de tijd terwijl je wordt...

KERST OP TENERIFE

Ik zit te luieren op mijn balkonnetje. De zon schijnt, er drijven amper wolkjes voorbij en er staat een lichte zeebries. De temperatuur van...

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

Een typisch fenomeen dat zich niet alleen in Tenerife voordoet maar ook elders. In Benidorm, Blankenberge en Scheveningen merken we dat ook op. Een...

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

Waar een wil is, is een weg. Als inwoonster van het prachtige eiland Tenerife kom ik af en toe in contact met mensen die ook...

ALS DE BOEREN NIET MEER KLAGEN…

Als de boeren niet meer klagen en de pastoors niet meer vragen, dan nadert het einde der dagen. De Belgen staan er in eigen land...

ALS ‘HADDEN’ GEWEEST IS…

Als 'hadden' geweest is, is 'hebben' te laat Voor sommigen onder ons is dit gezegde ook wel bekend als gedane zaken nemen geen keer. Vaak hoor...
- Reclame -

WEETJES

IS DE TEIDE GEKROMPEN?

Hebben we allemaal niet geleerd dat de top van de Teide op 3.718 meter ligt? Dit getal is steeds de maatstaf...

11 MILJOEN PER DAG

Een subtropisch eiland in een blauwe oceaan is het meest rendabel gegeven om inkomsten te genereren en op dat schattig gegeven komen op jaarbasis...

GEVAARLIJKE SPINNEN OP TENERIFE

Wij aanbidden Tenerife niet alleen als een zonnegod, wij zien ook alles door een zonnebril… alles is mooi en aantrekkelijk, niets is...