dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogALS 'HADDEN' GEWEEST IS...
spot_img

ALS ‘HADDEN’ GEWEEST IS…

Als ‘hadden’ geweest is, is ‘hebben’ te laat

Voor sommigen onder ons is dit gezegde ook wel bekend als gedane zaken nemen geen keer.

Vaak hoor ik mensen zeggen: “Och, had ik maar dit of dat niet gedaan, dan waren de zaken nu helemaal anders geweest!” Spijtig genoeg moet ik bekennen dat ik mezelf ook af en toe aan het had-ik-maar-syndroom laat vangen. Het feit is dat deze manier van denken helemaal niets positiefs brengt in je leven, in tegendeel zelfs. Het kan soms zo ver gaan dat je blijft piekeren over ‘foute’ beslissingen uit je verleden waardoor je niet meer vooruit kijkt of, erger nog, bang bent om ooit nog een foute beslissing te maken.

Ondertussen ben ik er mij van bewust dat je deze manier van denken volledig uit je gedachten moet bannen om gelukkig te kunnen zijn. Dingen uit het verleden kan je nooit meer veranderen, maar je kan wel leren uit je fouten en ervoor proberen te zorgen dat je deze niet meer maakt in de toekomst.

Mijn man en ik hebben zelf twee jaar op het paradijselijke Tenerife gewoond, maar we zijn uiteindelijk terug richting België getrokken omdat ik niet gewend kon raken aan bepaalde zaken die eigen zijn aan wonen op een klein eiland. De keren dat ik mij liet vangen aan het ‘had-ik-maar’-syndroom gingen steeds over Tenerife en konden zo ver gaan dat ik er fysiek ziek van werd. De dag dat ik tot dit besef ben gekomen, is de dag die mijn leven veranderde. Vandaag de dag geef ik een andere draai aan mijn gedachten en denk ik: “Door het feit dat ik twee jaar in het buitenland heb gewoond en gewerkt, ben ik België veel meer gaan waarderen, heb ik een extra taal geleerd en heb ik ontzettend veel leuke mensen leren kennen die ik nooit zou ontmoet hebben als ik in mijn veilige cocon thuis was blijven zitten.”

Nu ben ik blij met al de dingen die ik gedaan heb en tracht ik ervoor te zorgen dat ik de ‘fouten’ uit mijn verleden niet meer herhaal. Uiteindelijk moet je het zo zien: zelfs de ‘foute’ beslissingen uit je verleden hebben je gemaakt tot de persoon die je nu bent. Mocht je één enkele beslissing uit je verleden veranderen, dan zou je nooit je huidige ‘ik’ zijn.
Ben je niet tevreden met wie er ’s ochtends terugkijkt in de spiegel, stop dan met je vinger te wijzen en te zeggen tegen die persoon: ‘Had je dit of dat maar beter gedaan, dan was je nu niet zo’n teleurstelling!’ Kijk in het vervolg naar die persoon in de spiegel en stel jezelf de vraag wat je moet doen om gelukkiger, gezonder, rijker, vriendelijker of succesvoller te worden en bouw aan de beste versie van jezelf waar jij trots op kan zijn!

Leef je leven in het heden, want het verleden kan je niet veranderen en de toekomst bestaat niet…

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img