maandag, juli 15, 2024
HomeBlogALS DE JONGE WIJN BLOEIT...
SEB LEESON LEGAL GROUP

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT, BEGINT DE OUDE TE GISTEN

In de Westerse wereld is het een natuurlijke gang van zaken dat jongeren gaan werken zodat de oudere generatie kan uitbollen om daarna te gaan genieten van een welverdiend pensioen.
Wat ook een natuurlijke gang van zaken is, is het feit dat in elke generatie de ouderen vinden dat de jongeren lui zijn. Sla je een boek open dat geschreven werd in de jaren ’60 dan merk je dat ze toen al spraken van een losbandige en luie jeugd. Het is misschien eigen aan ouder worden dat je ervan uitgaat dat je zelf als tiener nooit losbandig bent geweest als de jeugd van heden.
In sommige opzichten hebben de jongeren van vandaag het een pak gemakkelijker dan de generatie die net na de tweede Wereldoorlog is groot geworden, maar in sommige aspecten dan weer niet. Vroeger moesten de kinderen voor en na hun schoolse activiteiten de handen uit de mouwen steken om hun ouders te helpen bij het huishouden of moesten zij hun steentje bijdragen met een naschoolse job. Daarvan is er nu zowel op Tenerife als in België weinig sprake. Als tieners al een baantje zoeken dan is het om met die centjes iets leuk te kopen voor zichzelf.
Aan de andere kant heeft de jeugd van tegenwoordig het heel zwaar met het internet en al die sociale media. Google en Wikipedia zijn fantastische middelen en helpen heel veel bij hun schoolse activiteiten, maar Facebook, Twitter en Instagram kunnen voor een hoop problemen zorgen. Sociale media kunnen tieners soms het gevoel geven dat ze niet goed in hun vel zitten of dat hun leven niet spannend genoeg is. Overal om hen heen zien ze perfecte foto’s. Van mensen die op vakantie zijn en niet meer hoeven te werken of ze zien plaatjes en filmpjes van perfecte jongens en meisjes zonder acne of gefotoshopte afbeeldingen zonder dat er een haartje overhoop ligt. Ze gaan op de duur zelfs geloven dat het leven voor iedereen één groot feest is waardoor ze ongelukkig en vooral onzeker worden. Het heeft er mede voor gezorgd dat de huidige dertigers meestal niet lang bij dezelfde werkgever aan de slag blijven omdat ook zij constant op zoek zijn naar een passende job waarbij zij zich beter voelen.
Soms moeten we als ‘oudere’ generatie eens eerlijk durven zijn en toegeven dat we zelf als tieners ook wel kattenkwaad hebben uitgestoken. Net zoals alles in het leven heeft de aard van het kattenkwaad uiteraard ook een evolutie ondergaan, maar net zoals vroeger heb je vandaag ook grappen en grollen waar absoluut geen kwade bedoelingen achter zitten.
Misschien zijn we het niet altijd eens met de jeugd van tegenwoordig maar als de tijd rijp is om de pet aan de haak te hangen, dan komt er een tijd waar we enkel nog maar moeten van genieten.
Elke leeftijd heeft zijn voor- en nadelen. De kunst is om deze op tijd te ontdekken zodat je ten volle kan genieten van al het moois dat je als mens kan ervaren. Laat het werk en de zorgen over aan de jonge blaadjes en geniet op Tenerife van je oude dag en van een lekker wijntje in het zonnetje in een eeuwigdurende lente.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

GLIJDEN OP PLANKEN

E-COMMERCE OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP