donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogALS DE BOEREN NIET MEER KLAGEN...
spot_img

ALS DE BOEREN NIET MEER KLAGEN…

Als de boeren niet meer klagen en de pastoors niet meer vragen, dan nadert het einde der dagen.

De Belgen staan er in eigen land en in het buitenland om bekend eeuwige klagers en zagers te zijn. Daar bovenop komt nog dat we niet enkel over één ding klagen maar over alles en nog wat. Over alles wat we ons maar kunnen inbeelden weten we wel iets te zeggen. Alle politiekers zijn slecht en bovendien zijn het zakkenvullers, het regent altijd in België, de Walen zijn werkschuw en willen bovendien geen Nederlands leren, de vreemdelingen gaan met onze banen lopen, we betalen te veel belastingen, en nog veel meer….
Je komt dit maar pas te weten wanneer je in contact komt met vreemde nationaliteiten of indien je veel op reis gaat.
Vaak is het zo dat de bevolking van arme landen fundamenteel gelukkiger is dan de bevolking uit Westerse landen omdat ze een positievere kijk hebben op de dingen rondom zich heen. De meeste mensen daar zijn al gelukkig als ze werk hebben en ervoor kunnen zorgen dat er eten op tafel komt voor hun kinderen, voor de familie, of zelfs voor de buren die op dat moment misschien zonder werk zijn gevallen. Meestal zijn deze mensen helemaal niet bezig met een groter geheel, maar enkel met het dagdagelijkse leven en op deze manier trachten zij zo gelukkig mogelijk te zijn. In België denken we nogal vlug dat we zelf politiekers, ministers of zakenlui zijn en dat we alles veel beter zouden doen, waarbij we alleen al bij deze gedachte gefrustreerd zouden raken, sakkeren en miserabel zouden worden.
Mijn man en ik hebben ervoor gekozen om positiever in het leven te gaan staan en de dingen vaker gewoon dag per dag te bekijken zonder te sakkeren over zaken waar je toch niets aan kan veranderen. Voor deze gedachtegang staan de Canario’s en de Tinerfeños bekend.
Toegegeven, de eeuwige lente op Tenerife zal er ook wel voor iets tussenzitten, maar zij hebben ook problemen zoals overstromingen in Santa Cruz, de veelvuldige calimas die niet altijd even gezond zijn, grote en kleine bosbranden, grondverschuivingen en een zwakkere economie. De kunst is om het positieve te filteren uit een, op het eerste zicht, negatieve ervaring. Dat is iets wat wij Belgen wel eens mogen leren.
In de toekomst kijken we dus niet meer naar het weerbericht opdat we op voorhand slecht gezind kunnen worden omdat de komende dagen slecht en guur weer op ons afkomt. Beter is ’s ochtends uit het raam te kijken en ons laten verrassen door wat moeder natuur voor ons in petto heeft.
Probeer eens oprecht blij te zijn als het regent en trek dan je laarzen en regenjas aan en ren door de plassen zoals alleen kinderen dat kunnen. Je zal zien dat je spontaan een lach op je gezicht tovert.
Als je elke dag voor het slapengaan even stilstaat bij de gebeurtenissen van de voorbije dag en daarbij probeert om twee positieve dingen te benoemen die je zijn overkomen, dan zal je na een paar weken opmerken dat je een veel positievere kijk op het leven hebt gecreëerd.
De Nederlanders zullen nu wel denken, wat een rare snuiters die Belgische vrouwen.
Er is een Engels spreekwoord dat zegt: “smile, it confuses people” wat wil zeggen: “lach, het brengt mensen in de war”! Probeer het zelf eens uit en voel hoe vreugdevol je hart wordt als mensen je dan terug lachen. Hartverwarmend.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img