donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeetjesALOË VERA BESCHERMD
SEB LEESON LEGAL GROUP

ALOË VERA BESCHERMD

Aloë Vera beschermd tegen fraude is een nieuw project van het Technologisch Instituut voor Hernieuwbare Energieën (ITER), dat wordt gedirigeerd door de eilandregering op Tenerife en waaraan de Universiteit van La Laguna (ULL) meewerkt.

Het project heet ALEOCAN en moet voorzien in de authenticiteit en de geografische oorsprong van de Aloë vera, die op de Canarische Eilanden wordt gekweekt. Om de Aloë vera te certificeren op traceerbaarheid wordt een onderzoek gestart dat 36 maanden in beslag nemen en 474.694 euro zal kosten.

Correcte informatie

Het ALOECAN-project maakt deel uit van een reeks onderzoeken inzake de traceerbaarheid van diverse landbouwproducten die het onderzoekscentrum ITER de voorbije vijf jaar heeft ontwikkeld. Het uiteindelijk doel van het onderzoek is niet alleen de land- en tuinbouwproducten te beschermen tegen originefraude, maar ook de producenten te helpen bij de informatiedeling over het product en de consumenten in te lichten over de correcte locatie waar de plant werd gekweekt.

Kwaliteitsgarantie

Daardoor zal de Aloe vera, die op de Canarische Eilanden wordt gekweekt en over een uitstekende reputatie beschikt, kunnen worden onderscheiden van gelijkaardige planten die elders op deze planeet worden grootgebracht, maar niet de eigenschappen en de kwaliteit bevatten van hun Canarische soortgenoten. Een gecertificeerde kwaliteitsgarantie zal het onderscheid vanuit wetenschappelijk oogpunt aanduiden.

De overheid is verantwoordelijk voor het waarborgen van de authenticiteit van de producten op de markt komen en is dit de eerste stap naar de oorsprongsbenaming voor de Canarische Aloë vera die van een zeer hoge kwaliteit is.

Fraudepraktijken

Volgens de gegevens die door de Canarische regering is vrijgegeven bedraagt de fraude met Aloë vera en de bijproducten momenteel 21 miljoen euro. Dit is slechts een topje van de ijsberg. In Indië, Indonesië, het Caraïbisch gebied en Mexico wordt de plant ook gekweekt, zij het niet onder dezelfde kwalitatieve omstandigheden.
De Nationale Vereniging van Aloë-ondernemers (ASOCIALOE) stelt dat de totale Spaanse productie van Aloë vera ongeveer 24.000 ton bedraagt, gekweekt op ongeveer 500 hectare grond, waarvan 105 hectare in Canarias ligt. Andalusië en Levant zijn gebieden met goede groeicondities voor de plant. De aloë vera beschermd is een logische actie die de plant op de Canarische Eilanden moet localiseren.

Denominación de Origen

Om deze redenen is de geografische traceerbaarheid van aloë vera en van de talloze nevenproducten van vitaal belang voor de economie op de Canarische Eilanden. Het is aangewezen om geldige wetenschappelijke protocollen op te stellen waarmee de geografische oorsprong – Canarias – aan de geteelde aloë en de daarvan afgeleide producten toe te kennen. Vergelijkbaar met een Denominación de Origen (DO) die de Canarische wijnen en olijfolie worden opgeplakt.
De hoge kwaliteit is het resultaat van een bevoorrecht klimaat en een vulkanische bodem die rijk is aan mineralen, waardoor de Canarische Eilanden dé plaats bij uitstek is om deze plant te telen. 

Hoge kwaliteit

Dit project zal de natuurlijke strontiumisotopen en specifieke organische verbindingen in Aloë vera-planten evalueren als vingerafdruk van de planten die op de Canarische Eilanden zijn geteeld en uiteraard ook van de afgeleide producten.

De groeiende vraag naar veilige landbouwproducten van hoge kwaliteit in Europa heeft de ontwikkeling van strenge controlewetten bevorderd om de authenticiteit en de geografische oorsprong ervan te certificeren en zo producenten en consumenten te beschermen tegen mogelijke fraude.
Een van deze producten is de wonderplant Aloë vera, die uit meer dan 200 actieve bestanddelen bestaan, waaronder vitaminen, mineralen, anthraquinonen, polysacchariden, en nog veel meer elementen die goed zijn voor het lichaam en leven. Wie meer wil lezen over de Aloë vera kan de link volgen naar ons artikel ALOË VERA.

 TERUG NAAR STARTSCHERM Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

ZWEMBADGENOEGENS

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZIJN ER MUGGEN OP TENERIFE?

VERKEERSTOREN VERDWIJNT

CARNAVAL LOS CRISTIANOS 2024

SEB LEESON LEGAL GROUP