woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsALLES OVER HET EUROPEES CORONAPASPOORT

ALLES OVER HET EUROPEES CORONAPASPOORT

Niettegenstaande verschillende Europese landen het reizen niet aanbevelen komt er vanuit de Europese Unie een digitaal coronacertificaat die het mogelijk maakt om terug vrij door Europa te reizen. De inwoners van de EU-lidstaten zijn niet meer afhankelijk van alarmniveaus en kleurencodes die de diverse Europese landen vooropstellen.
Het Europees Digitaal CoronaCertificaat, ook EUDCC of kortweg DCC genoemd moet in alle lidstaten beschikbaar zijn vanaf 1 juli 2021 en blijft minimum 12 maanden actief.

Het DCC is een bewijs, ook op papier te verkrijgen, dat door de overheid wordt afgeleverd als iemand volledig tegen het COVID-19-virus of als iemand negatief test op corona of iemand hersteld is na besmetting van het COVID-19.
De belangrijkste kenmerken zijn:
Het certificaat is digitaal of analoog te verkrijgen, het is gratis, is voorzien van een QR-code, is opgesteld in de landstalen én in het Engels, het document is geldig in alle EU-lidstaten, en niet onbelangrijk, het is veilig en betrouwbaar.

Het DCC wordt door de nationale overheden afgeleverd en kan opgeslagen worden op smartphone of tablet. Het certificaat bezit een QR-code die tegen vervalsing is beveiligd en een aantal noodzakelijke gegevens, inclusief locatiegegevens, die niet door de buitenlanden mogen worden opgeslagen en/of gebruikt.  
Het EU-certificaat wordt erkend in de 27 Europese lidstaten én door IJsland, Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen. Uiteraard zal het bij elke grensovergang, samen met de nodige identificatiedocumenten, moeten worden getoond.
Ook bij grote manifestaties en evenementen, voorafgaand bij vluchten of bij verplaatsingen met internationale treinen, zal het EUDCC opgevraagd worden.

Belgen kunnen het coronacertificaat bekomen via de website covidsafe.be, Nederlanders kunnen dit op coronacheck.nl.
Veelgestelde vragen over CovidSafe, veelgestelde vragen over coronaCheck

Wie de EU Digital COVID Certificate Factsheet wil lezen kan dat HIER.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ONBEWOOND EILAND

IK KOM ERAAN

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TE VEEL VOERTUIGEN

VLIEGANGST

TABAK, DRANK EN DOUANE