vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsALLE WEGEN LEIDEN NAAR DE SNEEUW
spot_img

ALLE WEGEN LEIDEN NAAR DE SNEEUW

Laten we dit artikel starten met een omgekeerde waarheid. Wij, die in gematigde gebieden leven – lees: Midden en Noord-Europa – ontvluchten onze kille en vochtige leefomgevingen en zoeken het mooie weer en het aangename klimaat op Tenerife en op de overige Canarische Eilanden. Tenerfianen zijn gek op sneeuw plannen snel een bezoek aan de locatie waar het witte goedje, samen met ijzel en vrieskoude, deze dagen de hoofdrolspelers zijn in een hooggelegen hoofdzakelijk wit decorum.

Als de wegen op Las Cañadas zijn ondergesneeuwd of als ijzel de mobiliteit onmogelijk maakt dan sluit de overheid de toegangswegen naar het hoogplateau. Terwijl de zon ongenadig schijnt in de zuidelijke kustgebieden is het winterklimaat op een hoogte boven 2.200 meter pertinent aanwezig, vooral als er onstabiliteit op de weerkaarten wordt waargenomen. 

Vier toegangswegen

De toegangswegen die deels of geheel kunnen worden afgesloten, afhankelijk van de toestand op elke toegangspoort, worden onafhankelijk van elkaar geïnspecteerd op verkeersveiligheid. Er kronkelen zich vier wegen naar boven; deze die start in Vilaflor, de weg vanaf Chio, deze vanaf La Orotava naar El Portillo en deze die slingerend hoogte wint over de bergrug La Esperanza en start in La Laguna.  

Interessante website

De eilandregering – Cabildo de Tenerife – heeft via het Departement van Wegen en Mobiliteit bekendgemaakt dat alle toegangen tot het Parque Nacional del Teide, die in de vroege ochtenduren gesloten waren wegens sneeuw en ijs op de weg, weer toegankelijk zijn gemaakt voor alle verkeer.

Iedereen kan de toestand op het wegennet in real-time de toestand terugvinden op het webportaal van de overheid. Verkeersdrukte, inclusief filevorming en intensiteit, wegenwerken, afgesloten wegen en zelfs de camerabeelden die langs de snelwegen staan, worden op deze kaart aangegeven. De informatie die via deze website wordt bekendgemaakt, is een gegeven dat iedereen moet weten.

Temperatuursverloop

Als de temperaturen in de kustgebieden stijgen, gebeurt dat ook op de hoger gelegen gebieden en dan verdwijnt het winterlandschap traag maar zeker, eerst op de zuidflank, daarna is het noordkant aan de orde.

Tip: de temperatuur neemt met één graad Celsius af, elke honderd meter men stijgt. Geheugensteuntje: elke 1.000 meter 6 °C, uitgezonderd als er een inversie staat.
Het wordt straks 22 °C op zeeniveau, dan is het theoretisch -0,5 graden op de top van de Teide, 8,8 °C op Las Cañadas en 13 °C in Vilaflor. Zo ziet u maar. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

KERST OP TENERIFE

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONZE REDACTIONELE ETHIEK

HARD ROCK HOTEL

GOEDKOPER REIZEN

spot_img