dinsdag, september 28, 2021
spot_img
HomeVastgezetberichtALLE REISADVIES OP ÉÉN RIJ (Update 24 september 2021)

ALLE REISADVIES OP ÉÉN RIJ (Update 24 september 2021)

Door het snel wisselen van de coronatoestanden en de maatregelen die bij het reizen worden genomen is er onduidelijkheid over hetgeen we moeten doen om naar en van Tenerife te reizen.
Hou er rekening mee dat het EU-certificaat de norm is binnen Europa voor iedere EU-burger die zich verplaatst binnen 27 Europese lidstaten én door IJsland, Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen.

Update: 5 september 2021
De Canarische Eilanden kleuren rood en hoeven enige commentaar.
https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/
https://www.info-coronavirus.be/nl/

COVID-CERTIFICAAT
– Wanneer krijg ik een certificaat?
– Vanaf wanneer en waar kan ik het gebruiken?
– Wat bij terugkeer na mijn vakantie?
– Hoe aanvragen?
– Kosten en veel gestelde vragen.
Op de website van Vlaanderen.be worden deze vragen en nog veel meer onduidelijkheden belicht en beantwoord.

HEENREIS
Voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.
Iedereen die vanaf een risicogebied buiten Spanje reist, uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk, moet:
– ofwel een certificaat kunnen voorleggen van een volledige, door Europa goedgekeurde vaccinatie, waarbij de laatste inenting minimaal 14 dagen geleden werd gezet. Kinderen vanaf 12 jaar die meereizen met (een) gevaccineerde ouder(s) dienen een negatieve Covid-test te overhandigen.
– ofwel een negatieve test afleveren (PCR-, TMA- of LAMP-test) die maximum 72 uur oud is vóór aankomst in Spanje. Met andere woorden: bij het betreden van Spaans grondgebied mag de test niet ouder zijn dan 72 uur.
Het attest moet opgemaakt zijn in het Engels, Frans, Duits of Spaans. Bewijzen en certificaten kunnen zowel digitaal of op papier zijn opgeslagen. Een zelftest is niet geldig.
– ofwel een bewijs van herstel afleveren: reizigers die van het COVID-19 zijn hersteld en die positief blijven testen, geldt dat zij met een bewijs van herstel mogen reizen. Het bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven.
Op het document dient het volgende vermeld te staan: naam en achternaam, de datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test dat is afgenomen, land van afgifte.
⇨ Ook als u reist tussen twee Spaanse regio’s moeten deze bewijzen geleverd worden.
⇨ U bent vrijgesteld wanneer Tenerife een plaats is van een tussenstop vooraleer door te reizen naar een andere buitenlandse bestemming of als u minder dan 72 uur buiten de Canarische Eilanden verbleef.
⇨ Er zijn geen maatregelen en/of beperkingen voor verplaatsingen tussen de eilanden.

BELANGRIJK
– Vooraleer naar Spanje af te reizen dient, binnen de 48 uur vóór de afreis, een FCS-formulier in te vullen. Deze gezondheidsverklaring vul je via deze website in. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje.
Bij aankomst op de luchthaven wordt iedereen onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur.

– Vliegtuigmaatschappijen vragen het FCS-formulier vooraleer te boarden. Lees vooral de regelgeving die de luchtvaartmaatschappijen toepassen voor en gedurende een vlucht.
– Er is geen reisbeperking tussen de eilanden, wel moet de app RadarCOVID worden gedownload en moet de reiziger de maatregelen kennen die aan het bewuste eiland werden toegekend. Die kunnen HIER gelezen worden

TERUGREIS
Was je langer dan 48 uur in het buitenland? Zo ja, wat je moet doen om terug te keren naar België is HIER te raadplegen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VAN KUST TOT KUST

SCHRIJF IK HET GOED?

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES