donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeVastgezetberichtALLE REISADVIES OP ÉÉN RIJ (Update 2 december 2021)

ALLE REISADVIES OP ÉÉN RIJ (Update 2 december 2021)

Door het snel wisselen van de coronatoestanden en de maatregelen die bij het reizen worden genomen is er onduidelijkheid over hetgeen we moeten doen om naar en van Tenerife te reizen.
Hou er rekening mee dat het EU-certificaat de norm is binnen Europa voor iedere EU-burger die zich verplaatst binnen 27 Europese lidstaten én door IJsland, Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen.

De Canarische Eilanden kleuren rood voor de Belgische regering en daarom hoeft er wat uitleg.
https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/
https://www.info-coronavirus.be/nl/

SPAIN TRAVEL HEALTH
België en Nederland zijn voor de Canarische Eilanden een risicogebied en daardoor moet het SpTh-gezondheidsformulier ingevuld worden vóór men afreist. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje.
– Bij aankomst op de luchthaven wordt iedereen onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur.
– Vliegtuigmaatschappijen vragen de QR-code – het gezondheidsformulier voor te leggen vooraleer te boarden. Lees vooral de regelgeving die de luchtvaartmaatschappijen toepassen voor en gedurende een vlucht.
– Wie op de Canarische Eilanden aankomt met het vliegtuig moet het SpTH-formulier invullen op de website https://spth.gob.es binnen de 48 uur vóór aankomst op Tenerife.
Wie met de boot aankomt vult het formulier in via de website https://spthm.puertos.es/ 
⇨ Hoe je correct een SpTh-formulier invult kun je HIER zien op een You Tube-filmpje. Let op: de titel van het filmpje is niet correct. In plaats van PLF moest er SpTh staan.

HEENREIS (NAAR TENERIFE)
Naast het formulier SpTh moeten de passagiers, ouder dan 12 jaar:
– ofwel een certificaat kunnen voorleggen van een volledige, door Europa goedgekeurde vaccinatie, waarbij de laatste inenting minimaal 14 dagen geleden werd gezet. Kinderen vanaf 12 jaar die meereizen met (een) gevaccineerde ouder(s) dienen een negatieve Covid-test te overhandigen.
– ofwel een negatieve test afleveren (PCR-, TMA- of LAMP-test) die maximum 72 uur oud is vóór aankomst in Spanje of een antigeentest die niet ouder is dan 48 uur.
Het attest moet opgemaakt zijn in het Engels, Frans, Duits of Spaans. Bewijzen en certificaten kunnen zowel digitaal of op papier zijn opgeslagen. Een zelftest is niet geldig.
– ofwel een herstelcertificaat afleveren: reizigers die van het COVID-19 zijn hersteld en die positief blijven testen, geldt dat zij met een bewijs van herstel mogen reizen. Het bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven.
Op het document dient het volgende vermeld te staan: naam en achternaam, de datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test dat is afgenomen, land van afgifte.

Op de luchthaven wordt elke passagier onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur. Vanaf 37,5 °C of bij zichtbare aanwezigheid van symptomen, kan worden verlangd dat de passagier in kwestie een diagnostische test op een actieve besmetting met COVID-19 ondergaat.

⇨ Er zijn momenteel geen beperkingen om tussen twee Spaanse regio’s te reizen, ook niet tussen verschillende eilanden.
⇨ U bent vrijgesteld wanneer Tenerife een plaats is van een tussenstop vooraleer door te reizen naar een andere buitenlandse bestemming of als u minder dan 72 uur buiten de Canarische Eilanden verbleef.


TERUGREIS
Reizigers die gedurende de laatste 14 dagen in een oranje of groene zone zijn geweest moeten over geen andere documenten beschikken. Opgelet! De Belgische overheid neemt de finale beslissing hierover op basis van de gegevens die worden ingevuld in het PLF-formulier.

Was je langer dan 48 uur in het buitenland? Zo ja, wat je moet doen om terug te keren naar België is HIER te raadplegen.

Der officiële Spaanse richtlijn kan HIER gelezen worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

4 REACTIES

  1. Eindelijk een zeer duidelijke uitleg!! Heel erg bedankt daarvoor
    Wij reizen morgen af van België naar Tenerife. Iemand van ons groepje is vorige week positief getest. Heeft in quarantaine gezeten. Zondag is het stipt 14 dagen geleden dat ze de positieve test aflegde. Het Spaanse certificaat heeft ze afgeprint maar als ik jouw tekst goed lees moet ze nog een bewijs van negatieve test hebben om het land in te kunnen. Klopt dit?

  2. Hola Guy.
    Wij reizen woensdag 8 december terug – via vliegveld Weeze Duitsland…stappen in de auto naar Nederland. Gelden dan dezelfde regels als naar België? Alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CRITICASTERS

REISKOFFER KLAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE KWALLEN

TEN BEL

OVERAL TAXI’S