maandag, februari 26, 2024
HomeBlogNieuwsALLE CORONAMAATREGELEN OP EEN RIJ
spot_img

ALLE CORONAMAATREGELEN OP EEN RIJ

Alle nieuwe maatregelen om de verspreiding van het COVID-19-virus te beperken, worden van kracht op zaterdag 19 december om 00.00 uur en worden aangehouden voor een periode van 15 dagen.
De nieuwe verordening is gepubliceerd in het BOC.
Dit is een overzicht van de beperkende maatregelen die door de Canarische regering werden uitgevaardigd en interessant voor elke toerist die zich op Tenerife bevindt of die straks naar het eiland afreist.

* Het verblijf van personen in openbare en particuliere ruimten, zowel in de gesloten als in de open lucht, is beperkt tot huisgenoten die onder hetzelfde dak wonen.

* Personen die op de Canarische Eilanden wonen en tijdens de geldigheidsduur van de nieuwe maatregelen naar hun gezinseenheid terugkeren, worden als samenwonenden beschouwd.

* De bijeenkomsten op 24, 25 en 31 december en 1 januari mogen niet meer dan zes personen tellen (met uitzondering van samenwonenden) en het aantal samenwonende eenheden wordt uitgebreid tot drie.

* De avondklok is ingesteld van 22.00 tot 6.00 uur, behalve op kerstavond van 00.30 tot 6.00 uur en op oudejaarsavond van 01.00 tot 06.00 uur.

* Elke toerist die naar Tenerife reist, kan gebruik maken van de uitzonderingen die zijn voorzien in de huidige regelgeving inzake het recht op toegang tot toeristische accommodatie. Daarbij moet een negatieve coronatest kunnen getoond worden.

* De gezondheidsautoriteit is bevoegd om controles in te stellen om de mobiliteit zo nodig te beperken. Het is ook aan te raden om niet tussen de gemeenten te reizen.

* Het verblijf van groepen mensen in zowel de openbare als in privéruimten, binnen of buiten, zal beperkt blijven tot de mensen die onder hetzelfde dak wonen.
Dit is niet van toepassing op de bepalingen van het hoofdstuk over de specifieke maatregelen voor hotels, restaurants en terrassen, bars en cafetaria’s.

* Er mogen geen evenementen worden georganiseerd die volk op een bepaalde plaats samenbrengen.

* In de mate van het mogelijke zal thuiswerken worden aangemoedigd en prioriteit krijgen bij alle activiteiten waar geen fysieke aanwezigheid vereist is.

Maatregelen voor hotel-, restaurant- en terrassen, bars en cafetaria’s

* Binnenruimten moeten gesloten blijven, behalve deze in gezondheidscentra, werkplekken voor het verbruik van hun personeel en logiesverstrekkende bedrijven voor exclusief gebruik door gasten in logiesverstrekkende bedrijven, met een afstand van ten minste 2 meter tussen de aangrenzende tafelstoelen en met een maximale bezetting per tafel van 4 personen.

* Voedsel afhalen is het toegestaan buiten de uren van de avondklok.

* Op de terrassen of andere open ruimtes die afhankelijk zijn van een handelszaak, is consumptie aan de bar, het buffet of de zelfbediening en roken verboden, evenals activiteiten die geen veiligheidsafstand garanderen.
De maximale capaciteit in deze binnenruimtes bedraagt een derde van de totale oppervlakte.
Dansen, zingen, karaoke, enz zijn activiteiten die verboden zijn.

* Niet meer dan 50% van de toegestane oppervlakte mag worden gebruikt op openluchtterrassen, met een afstand van ten minste 2 meter tussen de stoelen aan de aangrenzende tafels en een maximale bezetting van 4 personen per tafel.

* Casino’s, bingozalen, speelhallen en speelzalen en faciliteiten die vergelijkbaar zijn met die voor gok- en weddenschappenactiviteiten, blijven gesloten.

* Het beoefenen van lichaamsbeweging en sporten in sportfaciliteiten en -centra is verboden. In open lucht is het toegelaten te sporten indien een afstand van twee meter kan bewaard blijven tussen de sportbeoefenaars. Contactsporten zijn verboden.

* Tijdens de sportbeoefening moet een masker gedragen worden als de afstand van twee meter tot andere sporters niet kan worden gegarandeerd.

Openbaar personenvervoer over land

* De capaciteit van het reguliere openbare personenvervoer over land wordt met 50% verminderd. Vervoer in de lucht is niet onderhevig aan beperkingen.

* Het toezicht op mobiliteit over land zal tijdens de spitsuren worden versterkt om druk verkeer te voorkomen. Tijdens de spitsuren wordt het gebruik van het openbaar vervoer voor niet-essentiële of uitgestelde reizen vermeden.

* Het wordt aanbevolen om de frequentie van het openbaar vervoer te verhogen om overbevolking te voorkomen, te zorgen voor voldoende ventilatie en de naleving van preventiemaatregelen, waaronder het niet eten of drinken en het juiste gebruik van maskers.

* Gebruik zoveel mogelijk alternatieve methoden van mobiliteit, zoals fietsen of wandelen, om zich te verplaatsen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Dag Jan,
    Het hangt ervan af welke maatregelen er door de overheid worden getroffen. Als de besmettingscijfers verhogen, vermindert dat getal, als de cijfers dalen verhogen de aantallen.
    In de fase rond de eindejaarsperiode is dat vier personen, met mondkapje en met twee meter tussen de verschillende familiegezinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT DOEN WE MORGEN…?

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

WEBCAM SANTA CRUZ

spot_img