woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsALLE ACTIVITEITEN UITGESTELD DOOR STORMDEPRESSIE
spot_img

ALLE ACTIVITEITEN UITGESTELD DOOR STORMDEPRESSIE

In ons artikel MOGELIJKS VEEL REGEN OP KOMST hadden wij het over de orkanen die ontstaan ter hoogte van Mauretanië en Senegal en vandaar de oversteek maken naar Midden-Amerika. Eentje houdt het voor bekeken en drijft langs de Afrikaanse kust naar het noorden en treft de Canarias recht in het hart. Geen cycloon of orkaan, zoals op sociale media veelal verkeerdelijk wordt gepubliceerd, eerder een uitgeraasde stormdepressie waarin nog heel veel vocht aanwezig is dat en masse zal uitvallen op de eilanden.

Het komt langzaam op gang met regen overdag op zaterdag. Niet veel maar constant. Rond middernacht begint het waterspektakel met veel neerslag, meestal in de vorm van buien. De verwachting is dat ze van matige intensiteit zullen zijn, hoewel plaatselijk zware en/of zeer zware buien niet worden uitgesloten. Geaccumuleerde neerslag van 60 tot 100 millimeter op één dag, misschien wel meer.
Een depressie ten zuidwesten van de Canarische Eilanden heeft zich ontwikkeld tot een tropische depressie. De regenzone zal eerst het de westelijke provincie treffen en zich daarna uitbreiden over de hele archipel.

Stormdepressie

Stormwinden kunnen niet worden uitgesloten en de buien kunnen zeer hevig uithalen. Ze zijn afkomstig van convectiewolken en worden gekenmerkt door snelle veranderingen in intensiteit, voorafgegaan met harde tot stormachtige wind.
De waarnemingen geven aan dat de kern van deze stormdepressie de eilanden niet zal raken. De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, roept evenwel op tot voorzichtigheid.

Scholen gesloten, alle activiteiten afgelast

Het weerkundig instituut AEMET heeft een speciale waarschuwing uitgevaardigd voor een tropische cycloon met zware regenval. Zondag wordt een gecompliceerde dag, met zware regenval en mogelijks overstromingen. In het kader van de algemene veiligheid heeft de Canarische regering besloten om alle lessen en leergangen op maandag af te gelasten. 
De gemeenten zijn overgegaan tot het afgelasten van alle geplande buitenactiviteiten.
Het uitgevaardigde weeralarm omvat overvloedige regenval, overstromingen, stormsituaties en stormachtige (ruk)winden.

Waarschuwingen

REGEN
https://www3.gobiernodecanarias.org/noticias/wp-content/uploads/2022/09/Declaracion-Boletin-69-2022-PEFMA-Alerta-Maxima-Lluvia-CA.pdf

OVERSTROMINGEN
https://www3.gobiernodecanarias.org/noticias/wp-content/uploads/2022/09/RECOMENDACIONES-A-LA-POBLACION_PEFMA.pdf 

RICHTLIJNEN VAN DE OVERHEID
https://www3.gobiernodecanarias.org/noticias/wp-content/uploads/2022/09/RECOMENDACIONES-A-LA-POBLACION_PEFMA.pdf

RICHTLIJNEN BIJ OVERVLOEDIG REGEN
https://www.gobiernodecanarias.org/emergencias/alertas/consejos/lluvias/lluvias.html   

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BEROOFD, GESTOLEN OF VERLOREN

WIJN OP TENERIFE

spot_img