vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsAEROLINEA DE TENERIFE

AEROLINEA DE TENERIFE

Tenerife start in 2021 een eigen luchtvaartmaatschappij, waarin de overheid naar verwachting voor 25% zal participeren. De eilandregering keurt vandaag een agendapunt goed om een luchtvaartmaatschappij te kunnen oprichten op Tenerife.
De voornaamste reden van deze realisatie is om niet meer afhankelijk te zijn van buitenlandse touroperators.

Het initiatief dat voornamelijk uit Tenerife komt en puur Canarisch is, wordt gepromoot door een groep kleine en middelgrote ondernemingen op het eiland om niet meer langer afhankelijk te zijn van de prijzen van private vliegtuigmaatschappijen, want de realiteit laat zien dat de overheidssubsidie van 75% per vliegticket voor elke Canarische resident, de werkelijke prijs van het vliegticket niet goedkoper maakt.

In eerste instantie vliegt de nieuwe Tenerfiaanse luchtvaartmaatschappij enkel naar luchthavens op het Spaanse vasteland.
In een tweede fase wordt niet uitgesloten om routes naar het buitenland te vliegen. Het is echter nog te vroeg om in detail te treden, rekening houdend met het feit dat de eilandregering pas in februari de eerste stappen zet tot de realisatie van deze vliegtuigmaatschappij.
Eerst moeten de nodige overeenkomsten worden opgesteld en een tijdschema waarin het eerste vliegtuig van de nieuwe maatschappij zich moet gedragen.
De overheid heeft geen meerderheid in de maatschappij en zal afhangen van haar private partners.

De overheid voorziet een inbreng van 700.000 euro om deel te nemen aan het project. Net zoals de regering participeert in de kabelbaan naar de top van de Teide, zal het deelnemen in een vliegtuigmaatschappij die de naam Tenerife zal bevatten, leidt een dergelijke participatie naar een betere service en naar eerlijke prijzen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

HET VOORJAAR CARNAVAL

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES