maandag, februari 6, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesADEJE HEEFT DE DUURSTE STRAAT VAN CANARIAS

ADEJE HEEFT DE DUURSTE STRAAT VAN CANARIAS

De duurste straat van de Canarische Eilanden ligt in Adeje. De gemiddelde prijs van de huizen in deze straat bedraagt meer dan twee miljoen euro. Dit is meteen het prijskaartje wat van deze straat de duurste van alle straten maakt op de Canarische Eilanden. De Calle Alcojora ligt in Adeje tussen de Golf Costa Adeje, het golfdomein Los Lagos en een aantal vijfsterrenhotels zoals Hotel Suite Villa Maria en Royal River Luxury.

Het gespecialiseerde vastgoedportaal Idealista heeft uitgerekend dat de aankoopprijs voor een huis in de Calle Alcojora gemiddeld 2.810.231 euro bedraagt. Het is niet de eerste keer dat deze straat als de duurste van de Canarische archipel wordt getaxeerd. Sedert 2017 is er geen enkele andere straat duurder behuisd geweest.

Idealista

Ondanks de hoge prijs, is het niet genoeg om Tenerife in de top tien met de hoogste woningprijzen te plaatsen. De rangschikking van Idealista plaatst Mallorca, Malaga en Madrid bovenaan als regio’s met de duurste straten om een eigendom in Spanje te kopen.
Idealista voerde een studie uit waarin gezocht werd naar de tien meest exclusieve straten van Spanje waarin de prijzen van de woningen exuberant hoog zin.worden geanalyseerd waar een eigendom kan worden gekocht.

De duurste

De duurste straat in Spanje is de Calle Sant Carles, in de Mallorcaanse gemeente Calvià, met een gemiddelde huizenprijs van 7.043.750 euro.
Het wordt gevolgd door de verkaveling Coto Zagaleta in Benahavís nabij Malaga, met een gemiddelde prijs van 7.042.462 euro en de Calle Mozart in Marbella, die op de derde plaats staat met een gemiddelde prijs van 5.932.489 euro.
Na dit drietal volgt de urbanisatie Cascada de Camoján, eveneens in Marbella, waarvan de eigenaars gemiddeld 5.444.000 euro vragen voor hun exclusieve woningen.

Rest van de top 10

Op de vijfde en zesde plaats staan twee straten in Madrid: Paseo de los Lagos in Pozuelo de Alarcón, beter bekend als ‘La Finca’, met een gemiddelde prijs van 5.248.039 euro per woning en Paseo del Conde de los Gaitanes, in de urbanisatie La Moraleja, met 4.972.656 euro.
De volgende drie plaatsen worden gedeeld door Calle Cañete in Marbella (gemiddeld 4.883.602 euro); Calle del Camino Ancho, in La Moraleja (4.751.654 euro), en het Sierra Blanca project in Marbella (4.625.158 euro).

De goedkoopste regio is Castilla-La Mancha, waar de duurste straat een gemiddelde prijs heeft van 318.528 euro, gevolgd door Extremadura (353.168 euro) en Navarra (467.813 euro).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ANDERE GEWOONTES

ONBEWOOND EILAND

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES