donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsACTIEPLAN VOOR HOGE TEMPERATUREN GEACTIVEERD
SEB LEESON LEGAL GROUP

ACTIEPLAN VOOR HOGE TEMPERATUREN GEACTIVEERD

Het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft via het departement Volksgezondheid het actieplan voor hoge temperaturen in werking gesteld dat tot 15 september van kracht blijft. Dit plan omvat de maatregelen die kunnen worden genomen bij hoge en extreem hoge temperaturen op de archipel en regelt de coördinatie van de betrokken instellingen en diensten die spoedeisende hulp moeten bieden.

Daarnaast zal Volksgezondheid informatie verstrekken met nuttige tips en praktische maatregelen geven die via pers, sociale netwerken en via haar eigen digitale kanaal www.canariasaludable.org zullen worden verspreid.
Op deze manier wil men de bevolking, en in het bijzonder bejaarden, kinderen en mensen met chronische ziekten, beschermen tegen de hitte.
Maar ook personen die in extreme sociaaleconomische omstandigheden leven moeten ondersteund worden. Alle ziekenhuizen en de Hulpdienst van de Canarische Eilanden (SUC) beschikken over opgeleid personeel om doeltreffend te interveniëren in geval er zich een hittegolf voordoet.

De criteria die werden vastgelegd om te actieplan te starten zijn de temperatuurdrempels van minimum 24 graden en maximum 32 graden Celsius.
In het plan worden vier risiconiveaus vastgesteld, afhankelijk van de verwachte temperaturen en de duur van de hitteperiode (zie afbeelding onderaan).

Wanneer de voorspelde maximum- en minimumtemperaturen de vastgestelde drempels niet overschrijden, spreekt men over niveau nul (code groen). Dit zijn weersomstandigheden zonder enig risico.
Niveau één (code geel) betekent een laag risico en wordt geactiveerd wanneer de temperaturen binnen de weersverwachtingen één of twee dagen boven de temperatuurdrempels zullen liggen.
Niveau twee (code oranje) of gemiddeld risico treedt in werking wanneer de verwachte duur drie of vier dagen bedraagt. N
Niveau drie (code rood) betekent hoog risico en wordt afgekondigd wanneer de temperatuurdrempels gedurende vijf dagen of meer dagen worden overschreden.

De alarmkleur van dit plan blijft de eerstvolgende dagen op groen staan, want net nu komt er een dipje in het weer aandraven.
Volgens het Nationaal Meteorologisch Instituut (Aemet) is er bewolking en dalen de temperaturen globaal. In de noordelijke delen of op plaatsen met een groter reliëf kunnen er de volgende dagen buien vallen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Beste, ik blijf U dankbaar voor de steeds correcte en duidelijke informatie!
    Dankzij uw info i.v.m. ” Vaccineren ” óók voor ” niet residenten ” in vorige editie, mogen mijn echtgenote en ikzelf op 8 juni onze 2de prik ” Physer ” ontvangen in Magma!
    Met respect,
    Jean-Paul en Marie-Paule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PLAYA EL MÉDANO

MUMMIE VAN TENERIFE

VIDEO TEIDE KABELBAAN

SEB LEESON LEGAL GROUP