woensdag, juli 28, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsACTIEPLAN TEGEN HOOG AANTAL BESMETTINGEN OP TENERIFE

ACTIEPLAN TEGEN HOOG AANTAL BESMETTINGEN OP TENERIFE

Naar aanleiding van aanhoudende toename van het aantal COVID-besmettingen op Tenerife eisen de burgemeesters een plan om het aantal infecties om te buigen in een dalende spiraal. De cijfers zijn dramatisch. Volgens onze eigen berekening zijn er gedurende de laatste zeven dagen 995 coronabesmettingen geweest op de Canarische eilanden, waarvan liefst 878 op Tenerife; dat is 88 procent van het totaal aantal gevallen.  

De burgemeesters van de belangrijkste gemeenten op het eiland uiten hun bezorgdheid over deze cijfers en verzoeken de Canarische regering en het eilandbestuur om een specifieke en gecoördineerde strategie te ontwikkelen.
De burgervaders op Tenerife zien de noodzaak om drastische maatregelen te nemen om te vermijden dat het eiland verder wegzakt in diepe coronacijfers en aldus een derde golf vermijdt. De kans is groot dat het alarmniveau donderdag wordt opgeschaald naar drie, naar code rood.

De toeristische sector heeft bij de overheid aangedrongen om zoveel maatregelen als nodig af te kondigen om de opmars van de coronavirusinfecties in te dammen. Een van de maatregelen is het verhogen van de boetes voor wie zich niet aan de uitgevaardigde maatregelen houdt.
Bovendien moet er met een controlemiddel worden gevonden worden op samenkomsten, aangezien veel van de infecties zich voordoen in de sociale en huishoudelijke middens.

Volgens de burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, is het niet uitgesloten dat de Canarische overheid pleit voor een verdere verplichting van de mondmaskerdracht, ondanks het feit dat gebruik van het masker zaterdag door de nationale regering wordt opgeheven.
Alle indicatoren duiden op een toename van het aantal COVID-besmettingen en voor een versoepeling van de maatregelen is het nu te laat. Dit kan er enkel komen als minimum 50% van de bevolking volledig is ingeënt.
De overgang naar alarmniveau 3 kan rampzalige economische gevolgen hebben in de dienstensector – die al veel klappen heeft geïncasseerd – waarvoor naar een sluitende oplossing moet worden gezocht. Dat was ook de mening van de burgemeester van Puerto de la Cruz, Marco Gonzalez, die zei dat een verhoging van het gezondheidsalarm tot niveau 3 een catastrofe zou betekenen voor de sector.

De burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, die ook voorzitter is van de Asociación de Municipios Turísticos de Canarias, moeten er nieuwe centra voor massavaccinatie opgericht worden en moet het bewustzijn bij de burgers worden aangescherpt, om het zomerseizoen te redden.

José Julián Mena, burgervader in Arona vraagt meer verantwoordelijkheid van de burgers zodat er geen drastische maatregelen moeten worden afgekondigd. Hij zal persoonlijk toezien op evenementen en organisaties in zijn gemeente en zal beperkingen handhaven op potentiële besmettingshaarden, zoals op de vreugdevuren van San Juan. Voor Mena is de toename van het aantal besmettingen ook te wijten aan de sociale vermoeidheid en vraagt de bevolking om de restricties verder te volgen.

De burgemeester van Granadilla de Abona, José Domingo Regalado, merkte op dat er in zijn gemeente 67 gevallen waren op 62.000 geregistreerde inwoners. Daarom vroeg hij de minister van Volksgezondheid om de koe bij de horens te vatten en alle burgemeesters van het eiland bijeen te roepen voor een vergadering waarin moet worden onderzocht hoe gemeentelijke coördinatie kan worden verbeterd en hoe de informatie met meer doeltreffendheid gezamenlijk aan de burgers kan worden overgebracht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

HOTEL ALLES INBEGREPEN

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES