donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsAANVAL OP MONTAÑA ROJA
SEB LEESON LEGAL GROUP

AANVAL OP MONTAÑA ROJA

Montaña Roja is een natuurreservaat met een bijzonder statuut en heeft bijna constant te lijden onder bewuste en onbewuste agressie. Er zijn niet alleen de paden die zijn ontstaan door de veelvuldige aanwezigheid van wandelaars en passanten, er zijn ook gebieden waar de natuur moedwillig wordt verminkt door graffiti, inscripties en beeldhouwwerken.
Bezoekers en omwonenden hekelen de wildgroei van dit natuurvandalisme en vragen om meer waakzaamheid en om herstel van het beschadigde natuurreservaat.

Op verschillende plaatsen zijn er gravures en inscripties aangebracht die de waardevolle geologische rotsformaties verminken. De overheid beschikt echter niet over de nodige manschappen om toezicht te houden in dit waardevol natuurgebied en daarom vragen activisten onmiddellijke actie, die deze situatie moet ombuigen.

De aanwezigheid van uitgehouwen puinsteen met inscripties en afbeeldingen en graffiti in het speciale natuurreservaat van Montaña Roja wordt via sociale netwerken aan de kaak gesteld om het bewustzijn te vergroten en om de aandacht te vestigen op degene die verantwoordelijk is voor deze wandaden.
Er wordt de overheid gevraagd om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dit natuurvandalisme zich niet meer herhaalt en dat het landschap in ere wordt hersteld.

De overheid heeft een jaar geleden beloofd om maatregelen te treffen die een verdere degradatie van Montaña Roja zou beletten.
Een actieplan dat deel zou uitmaken van de compenserende maatregelen om de nevenschade aan het natuurlijke milieu te herstellen naar aanleiding van de aanleg van de haven in Granadilla de Abona.
Maar in oktober 2020 heeft de Canarische regering het voorstel van de Patido Popular verworpen om het masterplan van het speciale natuurreservaat van Montaña Roja bij te werken. In het voorstel werden de beheersregels vastgesteld met inbegrip van het onderhoud van de officiële wandelpaden, het nemen van instandhoudingsmaatregelen, het bevorderen van de kwaliteit van het landschap, op toezicht van parkwachters en op de algemene veiligheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP