vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsAANVAL OP MONTAÑA ROJA

AANVAL OP MONTAÑA ROJA

Montaña Roja is een natuurreservaat met een bijzonder statuut en heeft bijna constant te lijden onder bewuste en onbewuste agressie. Er zijn niet alleen de paden die zijn ontstaan door de veelvuldige aanwezigheid van wandelaars en passanten, er zijn ook gebieden waar de natuur moedwillig wordt verminkt door graffiti, inscripties en beeldhouwwerken.
Bezoekers en omwonenden hekelen de wildgroei van dit natuurvandalisme en vragen om meer waakzaamheid en om herstel van het beschadigde natuurreservaat.

Op verschillende plaatsen zijn er gravures en inscripties aangebracht die de waardevolle geologische rotsformaties verminken. De overheid beschikt echter niet over de nodige manschappen om toezicht te houden in dit waardevol natuurgebied en daarom vragen activisten onmiddellijke actie, die deze situatie moet ombuigen.

De aanwezigheid van uitgehouwen puinsteen met inscripties en afbeeldingen en graffiti in het speciale natuurreservaat van Montaña Roja wordt via sociale netwerken aan de kaak gesteld om het bewustzijn te vergroten en om de aandacht te vestigen op degene die verantwoordelijk is voor deze wandaden.
Er wordt de overheid gevraagd om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dit natuurvandalisme zich niet meer herhaalt en dat het landschap in ere wordt hersteld.

De overheid heeft een jaar geleden beloofd om maatregelen te treffen die een verdere degradatie van Montaña Roja zou beletten.
Een actieplan dat deel zou uitmaken van de compenserende maatregelen om de nevenschade aan het natuurlijke milieu te herstellen naar aanleiding van de aanleg van de haven in Granadilla de Abona.
Maar in oktober 2020 heeft de Canarische regering het voorstel van de Patido Popular verworpen om het masterplan van het speciale natuurreservaat van Montaña Roja bij te werken. In het voorstel werden de beheersregels vastgesteld met inbegrip van het onderhoud van de officiële wandelpaden, het nemen van instandhoudingsmaatregelen, het bevorderen van de kwaliteit van het landschap, op toezicht van parkwachters en op de algemene veiligheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

KIEZEN OF DELEN

VEILIG VLIEGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

HOTEL ZONDER STERREN

¡(H)OLA! GOLVEN

LA CASA DE LA GORDEJUELA