vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsAANTAL VACCINATIES

AANTAL VACCINATIES

Het aantal mensen dat in Spanje is gevaccineerd, althans met een eerste dosis tegen COVID-19-virus, heeft deze week de grens van een miljoen overschreden. Om precies te zijn, werden er in Spanje al 1.025.937 vaccins toegediend, waarvan 1.012.220 van het laboratorium Pfizer-Biontech en 13.717 van Moderna.
De Canarische Eilanden staan op de tweede plaats van het vaccinatieproces in de Spaanse regio’s. Volksgezondheid op de Canarische archipel heeft reeds 91,8% van de beschikbare doses geïnjecteerd.

Zo zijn er reeds 17.600 of 98% van de inwoners en zorgverleners van de bejaardentehuizen gevaccineerd, en meer dan 28.000 of 88% van de werknemers van de eerstelijnsgezondheidszorg.
De woordvoerder van de regering van de Canarische Eilanden, Julio Perez, heeft op een persconferentie gezegd dat de capaciteit om ongeveer 10.000 doses per dag toe te dienen, behouden blijft indien er geen tegenslagen of vertragingen zijn. Het vaccinatieritme is afhankelijk van productiecapaciteit en van de distributie van vaccins door de leveranciers.

Het aantal mensen dat in Spanje is gevaccineerd met een eerste dosis bedraagt 1.025.937. Dit is 76,2 procent van de 1.346.100 ontvangen doses geïnjecteerd. Bovendien is een tweede dosis van het Pfizer-vaccin reeds toegediend aan 15.642 mensen.

Wat de regio’s betreft, is Cantabrië het gebied met de hoogste verhouding tussen verstrekte en afgeleverde doses (92,2%), gevolgd door de Canarische Eilanden (91,8%) en de Valenciaanse Gemeenschap met 89,3%.
Direct daaronder staan Galicië, dat reeds 86,2% van de ontvangen doses heeft geïnjecteerd, Murcia (84,4%) en Asturië met 79,4%.

Zij worden gevolgd door Castilla y León (89,5%), La Rioja (89,0%), Extremadura (87,1%), Balearen (84,5%) en Catalonië (84,3%) en onder de 80% bevinden zich Castilla La-Mancha (79,7%), Madrid (78,9%), Aragón (77,3%) en Andalusië (76,2%).
De slechtste leerlingen van de klas waren Ceuta, met 50,9 procent, Baskenland (58,4) en Melilla, met 60,8 procent.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES