maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsAANTAL TOERISTEN OP CANARIAS
SEB LEESON LEGAL GROUP

AANTAL TOERISTEN OP CANARIAS

Aantal toeristen op Canarias in de eerste vijf maanden van 2024 is hoger dan ooit tevoren en vooral hoopgevend voor de toeristische sector. Uit de gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE) blijkt dat er 6.493.340 toeristen op de Canarische Eilanden waren in de eerste vijf maanden van 2024. Dit is een stijging van 10,68% in vergelijking met dezelfde periode in 2023.

De totale uitgaven van deze toeristen bedroegen 9,639 miljard euro op de eilanden, nog altijd volgens de gegevens die door het Instituto Nacional de Estastadística (INE) zijn vrijgegeven. In mei 2024 ontvingen de Canarische Eilanden 1.037.701 toeristen, een stijging van 7,06 procent ten opzichte van de vorige maand. De uitgaven bedroegen 1,456 miljard euro, dit is 14,7 procent meer dan in april 2024.

Opvallende Belgische markt

Elke toerist die Canarias in mei bezocht, gaf gemiddeld 1.403 euro uit, een toename van 7,1 procent. De dagelijkse uitgaven bedroegen 189 euro, een stijging van 12,4 procent. De gemiddelde verblijfsduur was 7,4 dagen, bijna 4,73 procent minder dan de vorige meting.

Op nationaal niveau heeft Spanje de eerste vijf maanden van 2024 meer dan 33 miljoen internationale toeristen ontvangen, 13,6 procent meer dan in dezelfde periode van 2023. De uitgaven van deze toeristen bedroegen meer dan 43,2 miljard euro, of 21,8 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2023.

Het Verenigd Koninkrijk blijft de grootste bronmarkt, met meer dan 6,3 miljoen toeristen van januari tot en met mei, een stijging van 10,6 procent. Frankrijk volgt met 4,42 miljoen (+13,2%). Opvallend is de groei van de Belgische markt, met 20,3%, en van Ierland, met bijna 19%.

Toename van de uitgaven

In mei 2024 bezochten 9,3 miljoen internationale toeristen Spanje, een stijging van 11,5% ten opzichte van mei 2023, met een totale uitgave van 11,687 miljard euro, wat een groei van 19,7% betekent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Elke bezoeker besteedde gemiddeld 1,263 euro in mei, een stijging van 7,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. De dagelijkse uitgaven bereikten 204 euro, een toename van 8,6% op jaarbasis. De gemiddelde verblijfsduur was 6 dagen.

Wat vooral opvalt is de toename van de gemiddelde uitgaven per bezoekende toerist, die boven de inflatie uitstijgen en bijdragen aan de modernisering, duurzaamheid en kwaliteit van de werkgelegenheid in de toeristische sector. Het aantal bezoekende toeristen aan de autonome regio’s in mei was hoger dan die aan de mediterrane gebieden.

Volgende maand maken we deze oefening nog eens over. Het is steeds interessant om het aantal toeristen op Canarias te kennen en of er groei of inkrimping is. Hoe de toeristische seizoenen op Tenerife zijn geschikt, kan u lezen in ons artikel OSCILLEREND TOERISME.

Pixabay © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PLAYA DE TROYA

WAT DOEN WE MORGEN…?

SEB LEESON LEGAL GROUP