dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsAANLEGSTEIGER IN MASCA KLAAR IN DECEMBER
spot_img

AANLEGSTEIGER IN MASCA KLAAR IN DECEMBER

Wandelaars die tuk zijn op een wandeling door de Mascavallei, enkel in dalende richting zullen nog een poosje geduld moeten hebben. Na twee jaar sluiting van de kloof en anderhalf jaar een verplichting om de kloof heen en terug te wandelen, moet er nog één belangrijke stap worden genomen; namelijk de aanleg van de steiger waar elke senderist moet opstappen om naar Los Gigantes terug te varen, na drie uur afdalen van de vijf kilometer lange kloof.

Het ravijnpad is een belangrijke toeristische trekpleister en een belangrijke financiële bron voor een aantal sectoren die na een flinke voorjaarsstorm in februari 2018 werd gesloten voor alle wandelaars.
De aanlegsteiger aan het strand van Masca werd gesloten op 26 februari 2018 door de gemeentelijke overheid van Buenavista del Norte, de gemeente waartoe Masca behoort. De februaristormen anno 2018 hebben roet in het eten gegooid van de infrastructuur die de toeristen na een zware wandeling aan boord moeten krijgen van een vaartuig om hen terug te brengen naar de bewoonde wereld.
Een flink meteorologisch dipje heeft schade aangericht aan de fundering, het loopvlak en de reling van de aanlegsteiger. Het krakkemikkig gedeelte werd helemaal gesloopt en onbruikbaar, toch als je het veilig wilt houden.

Verplicht heen en terug

Achtenvijftig maanden later komt het nieuws dat de nieuwe steiger in Masca klaar moet zijn tegen december 2022. De nieuwe pier draagt een prijzenkaartje van 1,6 miljoen euro. De werkzaamheden, die in september 2021 zijn begonnen, werden voorafgegaan door het plaatsen van 46 geprefabriceerde betonblokken die als afschermdijk moeten dienen voor de nieuwe steiger. Een lichtmetalen loopbrug zal de aanlegsteiger met het land verbinden.

Tot eind 2022 moeten wandelaars die de Mascakloof naar beneden wandelen, op het einde terugkeren, ook te voet. Voor velen is deze terugweg er iets te veel aan en daardoor wordt de wandeling veelal voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wanneer de aanlegsteiger klaar is zal de barranco de Masca opnieuw wandelaars kunnen ontvangen die bij aankomst op zeeniveau, de boot kunnen opstappen om over zee naar Los Gigantes gebracht te worden.

Voorlopig in de week gesloten

Deze werkzaamheden maken deel uit van de nieuwe diensten en verbeteringen die de eilandregering, het Cabildo de Tenerife, in het gebied heeft bewerkstelligd, waaronder de herinrichting van de rijweg naar het Masca-ravijn, de bewegwijzering en oprichting van een controledienst om het aantal wandelaars te beperken en om de algemene veiligheid en het aanzien van dit natuurgebied te garanderen.

Voorlopig is de Mascakloof enkel toegankelijk op zaterdag, zondag en feestdagen van 08.30 tot 18.00 uur. In de weekdagen is de barranco gesloten, tot nader order. 

Reserveren verplicht

Het Masca-ravijn is een unieke enclave vanwege zijn rotsachtige schoonheid en omdat het zeer kwetsbare levensvormen herbergt, waarvan sommige exclusief. Wegens de grote vraag en de risico’s die aan de locatie en de wandelactiviteiten zijn verbonden, voorziet het beheersplan Plan Rector del Parque Rural de Teno uit noodzaak, een adequate regulering en heeft aldus beslist om het aantal wandelaars te limiteren.

Om toegang te krijgen tot de ravijnwandeling moet een reservering worden gemaakt via deze website
Voorlopig is de wandeling enkel mogelijk in de weekends en op feestdagen, en verplicht in twee richtingen. Wie na 5 kilometer en drie uur stappen beneden aankomt moet opnieuw 750 meter klauteren om boven te geraken.

Wie met het openbaar vervoer naar Masca wil, kan rekenen op de Titsabus.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img