donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsAANLEGSTEIGER IN MASCA AFGEWERKT
spot_img

AANLEGSTEIGER IN MASCA AFGEWERKT

De voorgeschiedenis begon op 26 februari 2018, toen een voorjaarsstorm de instap-infrastructuur aan het Mascastrand vernielde. Op deze manier konden wandelaars die de Mascakloof waren afgedaald niet meer veilig aan boord komen van het shuttlevaartuig dat hen moest terugbrengen naar de haven van Los Gigantes. Het volledige verhaal kan u lezen in ons artikel MASCAKLOOF NOG NIET OPEN.

De eilandregering besloot om de Mascakloof te heropenen, na tal van aanpassingswerken die de kllf veiliger moesten maken, op 27 maart 2021. De wandelingen moesten worden gereserveerd en door het ontbreken van en veilige opstap aan het eind van de afdaling waren wandelaars verplicht om terug naar boven te klauteren. Sinds die dag hebben er meer dan 20.000 personen de ravijnwandeling ondernomen. 

Kostprijs 1.600.000 euro

Vijf jaar na de voorjaarsstorm in 2018 zijn de werkzaamheden afgerond en is de nieuwe steiger operationeel. De wandelaars wordt binnenkort het aanbod gepresenteerd om veilig per boot terug te keren. De verwachting is dat het aantal bezoekers opnieuw zal toenemen, tot grote vreugde van de charterbedrijven die vijf jaar lang niet meer naar deze bestemming konden varen.

De nieuwe infrastructuur bestaat uit een dijk van 46 betonblokken waarop een loopbrug is gemonteerd. Daarnaast werd er ook een platform aangelegd die als helihaven kan worden gebruikt. De kostprijs van het geheel bedraagt ruim 1,6 miljoen euro en biedt niet alleen de mogelijkheid om naar Los Gigantes te varen, maar in de toekomst ook naar Punta de Teno.

Op reservatie

Ondertussen is men ook begonnen aan de inrichting van een nieuw bezoekerscentrum, het verbeteren van het wandelpad, alsmede de installatie van een nieuw reserveringssysteem. Daardoor hoopt de verantwoordelijke overheid om het aantal ongevallen op de zwarte punten, waar ongevallen plaatsvonden en wandelaars veelal moesten geëvacueerd worden, terug te dringen.
Om toegang te krijgen tot het pad moet een vergunning moet worden aangevraagd via de website. Het aantal dagelijkse wandelaars wordt beperkt om veiligheid en duurzaamheid te garanderen. 

Steiger op Playa La Balletina

De eilandregering – Cabildo de Tenerife – heeft het aanbestedingsdossier goedgekeurd voor het ontwerp van de aanlegsteiger aan het strand van Teno, in Buenavista del Norte, voor een bedrag van 263.573 euro.

Het doel van dit project is om de bestaande oubollige en gevaarlijke constructie om te vormen tot een veilige opstapplaats, waardoor het in- en ontschepen van passagiers in het gebied mogelijk wordt. De gemeente Buenavista heeft daar een bijzondere belangstelling voor omdat bezoekers dan via het Masca-ravijn naar Playa La Ballenita in Punta de Teno kunnen reizen.

Ontwerp van de steiger in Masca (Buenavista del Norte)

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM BAJAMAR

spot_img