maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsAAN EINDEJAARSFEESTEN GEEN GEBREK
spot_img

AAN EINDEJAARSFEESTEN GEEN GEBREK

Nu de coronajaren helemaal zijn weggedeemsterd is het tijd om de verloren jaren in te halen, zo lijkt het wel in het zuiden van Tenerife. Op diverse locaties binnen verschillende gemeenten worden er eindejaarsfeesten ingericht die de bevolking wel kan smaken. Festiviteiten met optredens van dj’s en prominente Canarische orkesten en spectaculaire vuurwerkshows zullen het jaar 2022 in de hoek van het verleden duwen en het nieuwe jaar 2023 aankondigen. 

De openbare eindejaarsfeesten starten om 22.00 uur en duren tot vijf of zes uur in de ochtend. Vóór middernacht worden slingers, hoedjes en toeters uitgedeeld om de aanwezigen aan te moedigen naar klokslag twaalf uur, het moment waarop het nieuwe jaar wordt gestart. Dan start een kolossaal vuurwerk en kan het nieuwe jaar feestend worden ingezet.

Los Cristianos

Arona, de dichtstbevolkte gemeente in het zuiden van Tenerife heeft twee podia opgezet waar verschillende acts zullen doorgaan. Een daarvan bevindt zich op de Plaza del Pescador, waar het orkest Wamampy vanaf 22.00 uur zal optreden, gevolgd door Tropin Latin Music en Los Ideales. Het andere podium is gelegen in Calle Valle Menéndez (tegenover het plaatselijke politiebureau) en zal dj David Pérez huisvesten voor zijn show, gevolgd door optredens van Quique Sierra, Joan Roca en Pablo Barrios.

El Médano

Ook in El Médano wordt er een feest in alle grandeur georganiseerd op het centrale plein, dat nu al te klein zal zijn voor de duizenden aanwezigen. Een primeur is dat het gemeentebestuur zorgt voor gratis busvervoer van en naar de feestlocatie om het veilig te houden op de openbare weg. Een van de busroutes begint in Chimiche en loopt via Los Blanquitos, El Desierto, Granadilla en El Salto naar El Médano. De tweede buslijn begint in Charco del Pino en loopt via San Isidro, Atogo, Casablanca en Los Abrigos. De heenreis begint om 22.00 uur en de terugreis om 06.00 uur en alle bussen stoppen aan de regulier Titsahaltes.

Kinderfeesten

De muzikale optredens beginnen om 22.30 uur en worden verzorgd door Aparrandados, Atlantic, Los Ideales, Tropin en Wamampy. Vanaf 18.00 uur start het kinderfeest op de Plaza de la Cultura in San Isidro, met shows, entertainment, springkastelen en zelfs bellen en geluksdruiven. Ook in San Miguel de Abona gaat een kinderfeest door in het sportcentrum van Las Chafiras vanaf 19.30 uur met onder meer kerstworkshops, toverbonen en springkastelen.

Adeje

Adeje heeft haar nieuwjaarsfeest gepland op de Plaza de España, tussen 23.00 en 06.00 uur, opgeluisterd door dj Juacko en de orkesten Maquinaria Band en Sensación Gomera. Op 1 januari is de agromarkt open voor het publiek tussen 08.00 en 13.30 uur.

Los Gigantes

In Santiago del Teide ligt het epicentrum van de festiviteiten in Los Gigantes liggen, meer bepaald op het Plaza Buganvilla, vanwaar Mírame TV het evenement ‘Las Campanadas’ voor de hele archipel uitzendt. De optredens beginnen om 22.30 uur en duren tot in de vroege uurtjes, met Musically Show, de groep La Calle, het lokale orkest Maraury en de dj’s Nicky en 8Smile. Allerhande feestaccessoires en geluksdruiven worden onder het publiek verdeeld. Uiteraard wordt er om middernacht een groots vuurwerk afgestoken en zijn er nog een tal van verrassingen gepland.

Guía de Isora

De feeststemming zal ook in Guía de Isora niet ontbreken. Op het Plaza Nuestra Señora de la Luz, naast de kerk in het stadscentrum, wordt vanaf middernacht de oudejaarsdans gehouden op het ritme van het Guaracha-orkest, waarna dj’s Jorge Siverio en Code de aftrap geven van het nieuwjaarsfeest tot in de vroege uurtjes.

Arico

In Arico vindt het feest plaats op het Plaza del Porís de Abona, vanaf 22.30 uur, waar de orkesten Generación, Sonora Olympia, de groep La Calle en Enrique Barrios het podium zullen bevolken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

‘S LANDS WIJS

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img