donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuws8 DAGEN, 8 EILANDEN, 8 TRIATLONS
spot_img

8 DAGEN, 8 EILANDEN, 8 TRIATLONS

Matthieu Bonne komt op 5 mei naar de Canarische Eilanden en zal elke dag een ander eiland aandoen. Op acht dagen zal hij 8 eilanden bezoeken; niet alledaags, maar ook niet ongewoon. Maar als je weet dat superatleet Matthieu gedurende die acht dagen 30,4 kilometer zal zwemmen, 1.440 kilometer zal fietsen en 337,6 kilometer zal lopen, plaats hem in een andere orde dan de gewone toerist die op de Canarische archipel het warme klimaat komt opzoeken.

Matthieu Bonne komt uit Bredene en werd gekend bij het grote publiek als deelnemer van de tv-uitzending ‘Kamp Waes’. Hij zwom het kanaal over, zwom de Belgische kustlijn af en liep de Marathon des Sables. Op de Canarische Eilanden zal hij acht volledige triatlons afleggen in acht dagen tijd. Om daarin te slagen mag zijn sportmanifestatie elke dag niet langer uitlopen dan 13 uur, zo niet dreigt hij niet naar het volgende eiland te kunnen afreizen.

Coach Luc Van Lierde

Het idee van dit achtdaags sportief exploot kwam van zijn coach Luc Van Lierde die zich baseerde op de onderneming van de Spaans atleet Josef Arjam die twee keer de prestatie heeft ondernomen op zeven eilanden, maar twee keer faalde. Enkel de Argentijnse atleet Patricio Doucet kon de 7 Retos, 7 Islas – zo werd de spotieve uitdaging eerder genoemd – tot een goed einde brengen.

De 28-jarige superatleet is zich reeds weken aan het voorbereiden op de Canarische uitdaging en traint tussen 30 en 40 uur per week. In de voorbereiding verbleef hij reeds op Lanzarote om zich lichaam aan te passen aan het subtropisch klimaat, vooral aan de passaatwinden, het bergachtig terrein en de hoge temperaturen. In deze voorbereidende week zwom hij 15 kilometer, fietste hij 1.140 kilometer en sprintte 210 kilometer bij elkaar.

Van west naar oost

Geschiedkundig waren er vroeger maar zeven Canarische Eilanden. In 2018 werd het kleinste eiland La Graciosa toegevoegd als achtste bewoonde eiland en werd het meteen een volwaardig lid van de Canarische familie. 
Matthieu Bonne is de eerste Belg die de uitdaging ‘8 Retos, 8 Islas’ tot een goed einde kan brengen. Hij werkt de eilanden af van west naar oost en start op 5 mei op La Palma en eindigt op La Graciosa op 12 mei.

Matthieu kan gevolgd worden via tracking op zijn website waar hij ook een korte beschrijving zal geven over het verloop van de acht triatlons. De sportieve uitdaging wordt gesponsord door LAGO en Polar.

 Foto: facebookpagina van Matthieu Bonne

Tenerife Connect, Matthieu Bonne, 8 triatlons, 8 dagen, 8 eilanden, sport, lopen, zwemmen, fietsen,

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WERKLOOS OF RIJK

ONZE GEDRAGSREGELS

spot_img