donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuws500 MILJOEN EURO NAMAAK EXCLUSIEVE MERKKLEDIJ IN BESLAG GENOMEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

500 MILJOEN EURO NAMAAK EXCLUSIEVE MERKKLEDIJ IN BESLAG GENOMEN

Agenten van de nationale politie, in samenwerking met de douane en met ambtenaren van de belastingdienst, hebben meer dan vijf ton nagemaakte producten van exclusieve merken uit een distributienetwerk op de Canarische Eilanden in beslag genomen. Dit is meteen de grootste inbeslagneming van nagemaakte goederen van gekende internationale en exclusieve handelsmerken is die ooit in Europa is opgetekend.

Het hoofd van de eenheid georganiseerde misdaad van de nationale politie in Santa Cruz verklaarde op een persconferentie dat de operatie, Django genaamd, in september 2021 reeds begon nadat in het toeristische zuiden van Tenerife, een verkooppunt was ontdekt met namaakproducten van vrij hoge kwaliteit en van waaruit merkkledij via pakjes werd verspreid.

Van China via Madrid

Dat leidde tot de verantwoordelijke van het pand waar de goederen werden verkocht en uit dat onderzoek bleek dat er exclusieve merkkledij werd verkocht aan winkels en aan straatverkopers.
Na ondervraging van de pakketbezorgers zijn de speurders te weten gekomen dat het materiaal afkomstig was van Fuerteventura. Het ging om grote hoeveelheden namaakproducten die er waren opgeslagen en via Madrid uit China kwamen. De kern van de zwendelaars bestond uit Chinezen.

Ex-gedetineerden aan het werk


Kledij van diverse exclusieve merken werden opgeslagen in een depot in Corralejo (FV) om daarna verdeeld te worden op Fuerteventura en Tenerife. De malafide bende was perfect gestructureerd op een aantal niveaus. Op het hoogste niveau stonden ex-gedetineerden van Chinese afkomst die zich bezighielden met debettellingen en de opslag van de nepgoederen en de distributie ervan op de Canarische Eilanden.
Ex-gedetineerden van Marokkaanse oorsprong hielden zich bezig met de leveringen aan de diverse verkooppunten en aan de venters die waren sleten op de openbare weg.

Resultaten

Bij de operatie zijn 17 personen gearresteerd die verdacht worden bij een criminele organisatie te behoren, het frauduleus verhandelen van industriële eigendommen en het witwassen van geld. Gedurende het onderzoek werden er 14 winkels, vier opslagplaatsen en drie woningen doorzocht. Er werd 70.000 euro aan contanten gevonden en drie voertuigen werden in beslag genomen.

De waarde van de goederen wordt geraamd op 500 miljoen euro, terwijl er effectief slechts 250.000 artikelen ter waarde van ruim 222 miljoen euro konden worden getaxeerd. Dat komt doordat het materiaal dat in twee opslagplaatsen op Fuerteventura is gevonden, nog niet is geanalyseerd. De criminele organisatie was naar schatting twee tot drie jaar actief.

Het pakhuis is verzegeld en wordt bewaakt tot de bevoegde administratie toelating geeft om de expertises verder uit te voeren. De witwaspraktijken worden ook nog verder onderzocht.
Bij dit onderzoek was, naast de betrokken diensten op de Canarische Eilanden, ook Europol betrokken.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP