donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuws50 LUXE JACHTEN KIEZEN VOOR TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

50 LUXE JACHTEN KIEZEN VOOR TENERIFE

In het atypische jaar 2020 zullen er een vijftigtal luxe jachten in de haven van Santa Cruz hebben aangemeerd. Een veertigtal is er reeds geweest en voor het einde van het jaar worden er nog twaalf verwacht.
In tegenstelling met ander maritiem verkeer is de coronapandemie geen spelbreker en is de stroom van dure luxeschepen niet afgenomen. Op deze manier droegen zij bij aan de economie van het eiland.

Het havenbedrijf meldt dat de herfst steeds de start betekent van een hoogseizoen. Ook grote zeilschepen komen graag naar Santa Cruz. Aan de kade Muelle de Enlace werden er dit jaar dertig zeilmastodonten aangemeerd.
De voorzitter van de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife, Carlos González, verklaart dat er veel van deze boten de Atlantische Oceaan oversteken naar de Verenigde Staten en dan wordt Santa Cruz gekozen om te tanken, om uit te rusten en om zich te bevoorraden met voedsel, vooraleer de grote plas over te steken.

Van Tenerife Offshore & Shipping Agency, een scheepsagent die enkele van de jachten bevoorraadde, zijn er cijfers bekend. Een dergelijk luxe jacht kan gemakkelijk 13.000 liter diesel opslaan, wat neerkomt op een uitgave van meer dan 30.000 euro.
De mondvoorraden voor de bemanning worden aangekocht in lokale vestigingen en bedraagt tussen de 2.000 en 3.000 euro. Omwille van de privacy kunnen wij geen namen vermelden.

Onder de miljoenenjachten van dit type die dit jaar de haven van de hoofdstad hebben bezocht, valt één uniek geval in het oog, namelijk de Playpen die naar Australië moest worden overgebracht. Het luxueuze jacht kwam op 13 maart aan gedurende de eerste COVID-19-golf.
De eigenaar van de Playpen was al in Australië en betaalde meer dan 100.000 euro voor het verschepen van de boot in de RollDock Star, een vrachtschip dat dergelijke superjachten drijvend aan boord kan nemen. Het luxe jacht, dat onder de vlag van de Marshall Eilanden vaart en dat via verschillende websites te huur is voor evenementen, beschikt over zes gastenhutten en een bemanning van zeven personen.

Een ander kaliber van formaat was de grootste aluminium zeilboot ter wereld, de Sea Eagle II, die aan de Muelle Sur werd aangemeerd. Dit spiksplinternieuw zeilschip met een lengte van 81 meter werd gebouwd op de Nederlandse scheepswerf van Royal Huisman. Deze schoener werd bevoorraad met brandstof en voedsel, en liet de bemanning toe uit te rusten vooraleer de oversteek te maken naar Antigua en Barbuda, in het Caribisch gebied.

De 81 meter lange driemastbark biedt plaats aan 12 gasten in zes hutten achter de suite van de eigenaar en heeft 15 bemanningsleden aan boord. Het kan een maximale snelheid halen van 21 knopen en heeft een zeiloppervlak van 3.050 vierkante meter die wordt gehesen aan masten gemaakt uit koolstofvezel.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

EINDE SEIZOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PROBEER DIT EENS!

ONBEKEND TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP