zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuws5.000 NIEUWE VAKANTIEWONINGEN IN 2 JAAR TIJD
spot_img

5.000 NIEUWE VAKANTIEWONINGEN IN 2 JAAR TIJD

In ons artikel SECTOR VAKANTIEWONINGEN HAALT 27% MARKTAANDEEL dd. 13 oktober 2021 schreven wij dat de sector Viviendas Vacacionales of Vakantiehuizen 27 procent vertegenwoordigen van het logiesverstrekkend toerisme op de Canarische Eilanden. Op enerife werden er toen een slordige 18.000 vakantiewoningen aangeboden op een totaal van 37.791 op alle eilanden samen. Amper twintig maanden later staat de teller op 42.651 vakantiewoningen, dat is een verhoging van het aanbod met 4.860 eenheden. 

De Canarische Eilanden hebben in totaal 42.651 toeristische woningen en is daarmee de vierde Spaanse regio met het hoogst aantal appartementen voor de toeristische sector. Enkel Andalusië, de Valenciaanse regio en Catalonië gingen de Canarias vooraf. 

Geleidelijke groei

Als we het aantal toeristische woningen vergelijken met het totale woningbestand, dan zien we dat 4,1% van de woningen op de Canarische Eilanden bestemd is voor toeristisch gebruik. Dit is op een na het hoogste percentage, na de Balearen (4,33%). Beide archipels zijn overigens ver verwijderd van het gemiddeld nationale cijfer, dat slechts 1,21% bedraagt.

Sinds het begin van de statistiek – in augustus 2020 – de datum waarop het experimentele onderzoek naar het aantal vestigingen van dit type verhuur begon en waarbij de gegevens op halfjaarlijkse basis worden geteld, kan een geleidelijke groei van het aantal vakantiewoningen op de eilanden worden waargenomen, een situatie die het debat over het toeristische gebruik van woningen heeft aangewakkerd. 

Exponentiële groei

De toename begon erg langzaam, zes maanden later, in februari 2021, was de toename met slechts 64 wooneenheden toegenomen, een begin van een algemene exponentiële toename die amper in een paar jaar een toename kent van enkele duizenden vakantiewoningen. In augustus 2021 bedroeg het aantal toeristische woningen al 39.327, en ondanks een lichte daling in februari 2022 beschikte de archipel in augustus 2021 reeds over 40.935 toeristische woningen.

Per provincie

De coronapandemie heeft er vast en zeker iets mee te maken. Veel eigenaars zijn beginnen nadenken over de financiële gevolgen dat het COVID-19-virus heeft aangericht en hebben de pandemie gebruikt om eigendommen in te richten als vakantiewoningen om aldus een hoger rendement te creëren.

Per provincie heeft Las Palmas de Gran Canaria 23.161 vestigingen die aangeboden worden binnen de vakantieverhuur terwijl Santa Cruz de Tenerife een bestand heeft van 19.490 viviendas vacacionales. Beide Canarische provincies staan respectievelijk derde en vierde op de ranglijst van provincies met de meeste toeristische appartementen, achter Malaga en de Balearen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

KIEZEN OF DELEN

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGVELD EL SOCORRO

DE HOP OP TENERIFE

CANARIAN AIRWAYS

spot_img