zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuws300 BETAALBARE HUURWONINGEN
spot_img

300 BETAALBARE HUURWONINGEN

300 betaalbare huurwoningen is het resultaat van een doorgedreven zet van een particulier fonds die bij Sareb, de ‘slechte bank van Spanje’, acht onafgewerkte gebouwen in Granadilla heeft aangekocht. Na de afwerking zullen alle appartementen verhuurd worden tegen een prijs van niet meer dan 5,5 euro per vierkante meter. Waarom Sareb de slechte bank van Spanje wordt genoemd, kun je HIER lezen.

De vooruitzichten van de huurmarkt in het zuiden van Tenerife zijn niet veelbelovend. Terwijl de huurprijzen de pan uit swingen, worden krotten, tentzeilen, kartonnen dozen, auto’s en bestelwagens gebruikt als noodzakelijk onderkomen. Granadilla zich beroepen op een gelukstreffer en als de vooruitzichten uitkomen, zal de gemeente het jaar afsluiten met 300 extra appartementen die kunnen verhuurd worden aan betaalbare prijzen.

Orion Rental

De vooropgestelde huurprijs bedraagt 5,5 euro per vierkante meter zonder garage en berging en 6,5 euro per vierkante meter voor een appartement met garage en berging. De huurprijs mag bovendien niet hoger zijn dan een derde van het inkomen van de huurders.

Dit nieuws werd de wereld ingestuurd door Orion Rental, het fonds dat de eigendommen heeft verworven en dit werd bevestigd door het gemeentebestuur van Granadilla de Abona. Het particulier fonds had zich eerder ingeschreven voor een onroerend goed dat sedert het begin van de recessie in 2008 in handen was van Sareb, een naamloze vennootschap die werd opgericht om de financiële en vastgoedactiva van vier Spaanse financiële entiteiten te beheren die in de crisisperiode werden genationaliseerd. 

Wettelijk vastgelegd

De directeur van Private Equity, het moederbedrijf van Orion Rental, legt uit dat er in totaal 294 wooneenheden zijn in acht gebouwen, waarvan er twee gebouwen illegaal worden bewoond door krakers. Niet zomaar krakers, maar ex-eigenaars van de flats die door financiële problemen niet konden voldoen aan het afbetalingsplan.
De ex-eigenaars zullen er kunnen blijven wonen tot de overige zes gebouwen volledig zijn afgewerkt. Dan kunnen ze verhuizen naar de gebouwen die zijn afgewerkt, waarna hun ‘eigen’ appartementen worden opgeknapt om daarna terug te keren naar hun habitat. 

Het totale bedrag dat is uitgegeven aan de koop van de gebouwen, om er 300 betaalbare huurwoningen van te maken, is 7.360.500 euro. Nu worden ze afgewerkt want de bouwvergunningen zijn al geregeld. De voorwaarden om de panden als betaalbare huurwoningen te classificeren zijn in de wet zijn vastgelegd, zowel wat betreft de prijs per vierkante meter als de maximale verhuurprijs die kan worden gerekend in verhouding met het inkomen van de huurders. Dit zijn vooral mensen uit de werkende middenklasse, zij die een woning het meest nodig hebben.

Lage huurprijzen

Het is duidelijk dat de toeristische sector werkkrachten nodig heeft en dat ze het liefst dicht in de buurt wonen om het woon-werkverkeer niet extra te belasten. Alle wooneenheden bevinden zich in de wijk Los Hinojeros, vlakbij het gemeentelijke zwembad in Granadilla de Abona.

Volgens berekeningen op basis van de cijfers van het bedrijf zou de huur voor een appartement van 60 vierkante meter 330 euro zijn zonder garage en berging en 390 euro met garage en berging. Dit is gevoelig lager dan de huurprijzen in de onmiddellijke regio, die momenteel om en bij 700 euro bedraagt.

Foto: Google Maps


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img