zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuws15 BLAUWE WIMPELS OP TENERIFE
spot_img

15 BLAUWE WIMPELS OP TENERIFE

Dit jaar heeft de Autonome Gemeenschap Canarias 56 Blauwe Vlag-onderscheidingen voor stranden en vier onderscheidingen voor jachthavens ontvangen. De blauwe wimpel wordt uitgereikt aan de stranden en jachthavens die voldoen aan de kwaliteitseisen van het zwemwater, aan de milieuvoorschriften en beschikken over een uitgebreide infrastructuur voor veiligheid en gezondheid.

Wat de criteria zijn waaraan stranden en havens moeten voldoen kan gelezen worden in het artikel BLAUWE VLAG OP HET STRAND.

De blauwe vlag is een jaarlijks onderscheiding- en certificeringssysteem voor milieukwaliteit, ontwikkeld door de Federation for Environmental Education (FEE). In Spanje wordt dit initiatief gecoördineerd door Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC).

Strenge normen en eisen

Op de Canarische Eilanden wordt het initiatief van de blauwe vlag beheerd in samenwerking met het Canarische Ministerie van Volksgezondheid, via het directoraat-generaal Volksgezondheid van de Canarische Eilanden.

Het initiatief Blauwe Vlag streeft ernaar de duurzame ontwikkeling van kustgebieden te bevorderen door hoge eisen te stellen op het gebied van zwemwaterkwaliteit, veiligheid, milieubeheer en voorlichting en educatie met het oog op duurzaamheid. Met al deze criteria wordt rekening gehouden bij de toekenning van de Blauwe Vlag aan de winnende stranden en havens.

De 15 winnaars zijn

De stranden die zich onder de kwalificatie uitmuntend mogen scharen en de Blauwe Vlag 2023 mogen hijsen zijn de playas:
El Duque en Torviscas in Adeje
El Camisón, Las Vistas, Los Cristianos in Arona
El Muelle, Piscinas Naturales de El Caletón in Garachico
Playa de la Jaquita in Guía de Isora
San Marcos in Icod de los Vinos
Socorro in Los Realejos
Piscinas Naturales de Bajamar, Piscina Natural del Arenisco, Piscina Natural de Jóver in San Cristóbal de La Laguna
La Arena (Mesa del Mar) in Tacoronte

De fel beheerde wimpel voor de havens mag worden gehesen in Real Club Náutico de Tenerife in Santa Cruz, de enige haven op Tenerife die de onderscheiding mocht ontvangen.

De criteria waaraan een jachthaven met blauwe vlag moet voldoen, zijn meervoudig: informatie en milieu-educatie, milieubeheer, veiligheid en adequate dienstverlening zijn de pijlers van de kwaliteitsnormen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

VACCINATIE TEGEN RODDELS

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img