maandag, juli 15, 2024
HomeBlogWeetjes11 MILJOEN PER DAG
SEB LEESON LEGAL GROUP

11 MILJOEN PER DAG

Een subtropisch eiland in een blauwe oceaan is het meest rendabel gegeven om inkomsten te genereren en op dat schattig gegeven komen op jaarbasis ruim 5 miljoen toeristen af.
Een openingszin die veel onthult maar niet alles.

Dat 80% van de inkomsten van de eilandregering uit de toeristische industrie komen wisten we al langer maar dat dit ongeveer € 11 miljoen per dag in de staatskas deponeert hadden wij nog niet uitgerekend.
Daarvoor moet je eerst de omzet kennen. Dat werd laatst meegedeeld door het Ministerie van Financiën: € 4.046.000.000 is het fabelachtige bedrag dat jaarlijks in de geldbeugel van de regering komt en daarmee moet ook alles betaald worden. De omzet is monsterlijk groot, de uitgaven ook. Ruim 6,6% meer inkomsten dan in het gezegende jaar 2014 waarin de economische trend positief werd ingezet.
Cabildovoorzitter Carlos Alonso was uitermate tevreden met deze cijfers en stelt dat dit het resultaat is van het gevoerde beleid. Eigen lof, dus.

Wat wel opmerkelijk is dat er in 2015 ‘slechts’ 0,7% meer toeristen waren die hebben gezorgd voor een meeropbrengst van 6,6%. Dat wil zeggen dat het vakantiebudget van de toerist sterk is toegenomen en dat hij of zij over meer budget beschikt.

Als je iets af weet van economie dan weet je dat het allemaal aan elkaar hangt; meer toeristische promotie, meer vakantiegangers, minder werkloosheid, hogere levensstandaard, meer budgetten, meer economie.
De Spaanse markt begon te herstellen in het laatste kwartaal van 2014 en de vooruitgang is tot op vandaag gestadig gestegen. Daardoor is de financiële balans nu (bijna) in evenwicht en het vertrouwen in de toekomst blijft groot.
De Britten kwamen met +4,9%, de Ieren +9,1% en de Nederlanders en de Vlamingen met +6,1% toeristen naar het eiland wat een gezamenlijk resultaat geeft van +28%. Daarentegen bleven de Duitsers -3,5%, de Noren -13,5% en de Russen -47,6% in mindere of meerdere mate van het eiland vandaan.
Nieuwkomers zijn de Hongaren met 3.804 en de IJslanders met 10.090 eenheden.
De gegevens waarover de regering momenteel beschikt wijzen op een verdere groei van de economische activiteiten.
Goed nieuws voor iedereen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

DOODRIJDERS

WEBCAM PLAYA SAN TELMO

SEB LEESON LEGAL GROUP