donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 870

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 870

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verban met het coronavirus. 

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0), laag (1), middelhoog (2), hoog (3) of zeer hoog risico (4).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om Gran Canaria naar alarmniveau 3 (code rood) en La Palma naar alarmniveau 2 (code oranje) te brengen. Vooral als gevolg van de stijging van het aantal ziekenhuisbedden die door COVID-patiënten zijn ingenomen. 

COVID-bedden

Op alle Canarische Eilanden samen bedraagt het gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden die door COVID-19-patiënten wordt bezet 18,5%.

Er zijn momenteel 480 patiënten in het ziekenhuis opgenomen – een stijging van 4,5% in de afgelopen week – waarvan 31 op de ICU en 449 op een gewone afdeling.
De andere eilanden blijven op hetzelfde alarmniveau als voorheen: Tenerife blijft op niveau 2, (middelhoog risico, en Lanzarote (inclusief La Graciosa, Fuerteventura, La Gomera en El Hierro op niveau 1, oftewel laag risico.

Incidentie bij 60-plussers

In de Canarische regio is het geaccumuleerde incidentiecijfer (A.I.) voor 60-plussers over zeven dagen voor 60-plussers vijf procent hoger dan in de voorgaande week. De meeste eilanden blijven voor deze leeftijdscategorie een hoog risiconiveau houden, met uitzondering van La Palma, dat een middelhoog risiconiveau blijft houden, en La Gomera, dat zakt naar een middelhoog risiconiveau.

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid meldt 1.899 nieuwe COVID-19-besmettingen de voorbije vier dagen bij mensen ouder dan 60 jaar.
Zo werden er reeds 87.627 personen besmet met het virus en bedraagt de geaccumuleerde incidentie (A.I) op 14 dagen 1.656,33 gevallen per 100.000 inwoners en 785,56 gevallen op 7 dagen.
Het aantal besmettingen is de voorbije maand verdubbeld.

Anderzijds zijn er in de afgelopen drie dagen 13 sterfgevallen gemeld, waarvan acht op Tenerife en vijf op Gran Canaria.
Alle personen, tussen 73 en 91 jaar oud, met uitzondering van één geval van 48 jaar oud, hadden vroegere pathologieën en lagen in het ziekenhuis.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES