You are here:-, Video-EEN VERZAMELING FILMPJES

EEN VERZAMELING FILMPJES

 

RACECIRCUIT – 23 oktober 2017 –
Wat meer dan veertig jaar geleden een idee was wordt binnen een paar jaar werkelijkheid.
Op het grondgebied van Atogo in Granadilla de Abona komt een gloednieuw racecircuit waarop brullende motoren hun ding zullen doen. De totaalkost bedraagt naar schatting €30 miljoen en de uitbating zal voltrokken worden door een concessieovereenkomst voor een periode van 35 jaar. De gronden werden ter beschikking gesteld door de regering en de werken werden uitbesteed aan de Italiaanse onderneming Kiti Trans SLU. 
Het motorcircuit is een realisatie die de economische activiteit zal aanzwengelen en de werkgelegenheid zal verhogen. Dit project is niet alleen belangrijk voor het zuiden van het eiland maar voor gans Tenerife, omdat het zal zorgen voor een verhoging van het toeristisch aanbod. De realisatie zal ongeveer 300 banen opleveren tijdens de bouw ervan. Met de uitbating van het circuit zal nog eens een paar tientallen banen gecreëerd worden en zodoende zorgen voor een grotere economische activiteit.
Momenteel is dit nog een virtuele realiteit en dit kun je hieronder bekijken.
Het volledige verhaal kun je HIER lezen.
Video: DIEGOGSXR67


AL DAT MOOIS – 16 oktober 2017
Mooie beelden over Tenerife, dat hebben we graag. Op deze manier kunnen we met zijn allen van het eiland genieten zonder ons maar één meter te verplaatsen.
We starten met een vink, een meeuw en een hagedis om daarna over het eiland te ‘kriskrassen’. Van oost naar west, van noord naar zuid, van onder naar boven en zelfs tot helemaal op de top.
Cultuur, tradities, klimaat, fauna en flora flitsen voorbij en duren net lang genoeg om je te kunnen inleven.
Veel kijkgenot.

Video: Hawin HD


TOT OP DE TEIDE – 09 oktober 2017
Een filmreportage die begint op zeeniveau en eindigt op 3.718 meter. Het eerste deel is zowaar een daguitstap naar Las Cañadas en dat doe je met de auto, in het tweede deel begint het echte werk. Te voet naar boven, een wonderbaarlijke impressie van de moeilijkheidsgraad waarbij je je niet tot een geoefende wandelaar moet rekenen.
Deze wandeling onderneem je best niet als je problemen hebt met de ademhaling en met de bloedsomloop en/of het hart.
Vier uren klimmen tot het hoogste puntje van Spanje om daarna te kijken naar een landschap dat aan je voeten gespreid ligt. Het zuiden ligt er veelal onbewolkt bij en dan zie de contouren van het eiland zeker van Los Gigantes tot aan Santa Cruz. Jammer genoeg is het noorden veelal bewolkt en dan kijk je boven deze wolken uit naar een schaapsvacht. Ook mooi!
Let op: tot aan het gondelstation La Rambleta kun je vrij wandelen. Om de laatste 163 hoogtemeters te overbruggen moet je in het bezit zijn van een toelating. Deze is gratis aan te vragen.
Genieten is de boodschap. Veel kijkplezier …

Video: SoltauCruiser    


TENERIFE VAKANTIELAND – 01 oktober 2017
Niet alles op Tenerife ruikt de sfeer van Blankenberge, Benidorm of Scheveningen. Dat is de insteek van deze bijdrage voor Vlaanderen Vakantieland.
Volgens programmamaker Ben Roelants heeft het eiland meer natuur en rust dan locaties waar amusement en vertier hoogtij vieren. Daarom gaat hij op zoek naar populaire locaties en interessante weetjes om zijn programma in te blikken.
Hij laat zich inlichten, beschrijft en filmt zaken als walvissen spotten, boldering, de salto del pastor en zelfs hoe je best cactusvruchten plukt zonder je te prikken.
Hij stapt naar het hoogste punt van Spanje, bezoekt Icod de los Viños en het San Blas natuurreservaat.
Mooie beelden die je beslist naar waarde zult weten te schatten.
Let op, de video start met een erg populair nummer van Tom Waes.


BARRANCO DEL RIO – 25 september 2017

Een van de meest uitgestrekte en langste bergglooiingen op Tenerife is de Barranco del Rio. Van de Guajaraberg op 2.400 meter hoogte loopt het kronkelend dal lang de Montaña Pasajirón, via het maandecor van het Paisaje Lunar en het beschermd natuurgebied Corona Forestal tot helemaal beneden aan de oceaan.
Twee kilometer ten noorden van Chimiche, deelgemeente van Granadilla, ligt een verpauperd en ongebruikt bouwwerk. Een betonnen constructie die ooit een dam moest worden ligt er te liggen omdat niet werd nagedacht over watervolumes die massaal van de berg naar beneden zouden stromen. Niet dus… 53,8 meter hoog en op 20 cm na de hoogste (stuw)dam op de Canarische Eilanden.
Het betonnen structuurwerk werd gebouw in 1980 en werd nooit afgewerkt, en dus ook nooit gebruikt.

Images: Naocopter
De wandeling kun je HIER bekijken
Tekst en uitleg: Jan Cuypers

 


LAS VENTANAS DE GÜÍMAR – 18 september 2017
Dit filmpje toont je een wandeling die onder de noemer ‘best gevaarlijk’ valt.
De sendero of het wandelpad is 19,5 kilometer lang en je trekt er best een dikke zes uur voor uit om deze te verkennen.
Doe dit niet op een regenachtige of bewolkte dag want het pad ligt op 1.000 meter hoogte. Ook bij winderig weer blijf je best weg van deze plek.
De Ventanas-route of het vensterpad is letterlijk en figuurlijk adembenemend en enkel geoefende wandelaars kunnen dit traject aan.

Het filmpje is ons beschikbaar gesteld door Dani Garcia


RUST DOMINEERT – 11 september 2017
Wat een rust biedt het eiland ons … Wij focussen ons bij deze video op hogere hoogtes waarbij de beelden zowel contrasteren als harmoniëren.
Rustgevend zijn ze in ieder geval en daardoor kom je even tot stilstand.
Adembenemend zijn ze door er zich op te begeven waardoor je lichaam even zoet is en daarna moet recupereren. Maar dat heb je er voor over om een boost te geven aan jouw gezondheid.
Genieten, is hier echt op zijn plaats.

Opname: Teneriffa 4K – Muziek: Norbert Mrozek

 


KRISKRAS DOOR ADEJE – 04 september 2017
Een mooi filmpje met veel variatie… een opsteker voor mensen die deze streek kennen maar ook leuk als initiatie voor diegenen die er nog nooit waren en er ooit eens naartoe willen.

Video: Marc Desaedelaer


OVERWINTERAARS IN TENERIFE – 29 augustus 2017
Ik heb mij door de vele honderden commentaren en reacties geworsteld die schreeuwen van teleurstelling tot schande. Dit zijn reacties die ik volledig begrijp als je een reportage van ‘Vlaanderen Vakantieland’ had verwacht. Dan zou ik ook gespuugd hebben op de programmamakers en mijn gal hebben geledigd.
Het artikel met commentaar over deze uitzending heb ik HIER neergeschreven.

By | 2017-10-30T10:07:22+00:00 oktober 23rd, 2017|Categories: Blog, Video|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd.
Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen.
Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast.
Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment