You are here:--KOOKTIP VAN MARISA – COURGETTE LASAGNE RICOTTA MET KIPGEHAKT
KOOKTIP VAN MARISA – COURGETTE LASAGNE RICOTTA MET KIPGEHAKT 2018-01-25T10:41:05+00:00

Home Forums Eten en Drinken KOOKTIP VAN MARISA – COURGETTE LASAGNE RICOTTA MET KIPGEHAKT

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • Guy Devos
    Moderator
    Post count: 143

    Courgette Lasagne Ricotta en kipgehakt
    ❤Voorbereiding25 min
    ❤Kook/baktijd30 min
    ❤Totale tijd 55 min
    Porties: 2 personen

    Ingrediënten 🥗 🥗
    2 kleine courgettes
    150 gram kip of kalkoengehakt
    350 gram gezeefde tomaten
    100 gram ricotta
    25 gram Parmezaanse kaas
    1 ui
    2 knoflooktenen
    1 el olijfolie
    1 el.Italiaanse kruiden
    1 el tomatenpuree
    1 laurierblad
    klein handje verse peterselie

    Bereidingswijze ☕
    Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schaaf ze met een kaasschaaf in lange plakken en begin met de binnenkant. Leg een aantal stukken keukenrol op het aanrecht en leg hierop de plakken courgette. Strooi er wat zout overheen en laat dit even staan.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes. Fruit dit in een pan samen met de eetlepel olijfolie op medium vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak rul. Voeg daarna de eetlepel tomatenpuree toe, bak 1 minuutje mee. Voeg dan de gezeefde tomaten en het laurierblad toe. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Wordt het iets te droog? Voeg dan een paar eetlepels water toe.
    Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Dep de plakken courgette droog met keukenrol. Zorg ervoor dat je ze echt goed droog maakt, anders krijg je een waterige saus.
    Hak de peterselie fijn. Meng de ricotta met ⅓ van de Parmezaanse kaas, peper, zout en de peterselie.
    Nu kan je de ovenschaal vullen. Begin met een paar lagen courgette (mijn plakken waren namelijk erg dun, dus kon ik er een paar op elkaar leggen). Voeg daarna ⅓ van het kipgehakt toe. Hieroverheen gaat ½ van het ricottamengsel. Nu komt er weer een laag (oftewel paar laagjes) courgette, daaroverheen ⅓ van het kipgehakt en de rest van het ricottamengsel. Nu kan je de rest van de courgette toevoegen gevolgd door de rest van het kipgehakt mengsel. Hieroverheen gaat de rest van de Parmezaanse kaas.
    Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
    Wanneer het klaar is kan je het een beetje laten afkoelen en dan smullen maar!

    • Dit onderwerp is gewijzigd 3 weken, 6 dagen geleden door  Guy Devos.
    Django
    Bijdrager
    Post count: 5

    Mmmm ziet er heerlijk uit 🙂

     

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.