You are here:-, Geen categorie-DE MOOISTE FILMPJES

DE MOOISTE FILMPJES

AL DAT MOOIS – 16 oktober 2017
Mooie beelden over Tenerife, dat hebben we graag. Op deze manier kunnen we met zijn allen van het eiland genieten zonder ons maar één meter te verplaatsen.
We starten met een vink, een meeuw en een hagedis om daarna over het eiland te ‘kriskrassen’. Van oost naar west, van noord naar zuid, van onder naar boven en zelfs tot helemaal op de top.
Cultuur, tradities, klimaat, fauna en flora flitsen voorbij en duren net lang genoeg om je te kunnen inleven.
Veel kijkgenot.

Credits: Hawin HD


TOT OP DE TEIDE – 09 oktober 2017
Een filmreportage die begint op zeeniveau en eindigt op 3.718 meter. Het eerste deel is zowaar een daguitstap naar Las Cañadas en dat doe je met de auto, in het tweede deel begint het echte werk. Te voet naar boven, een wonderbaarlijke impressie van de moeilijkheidsgraad waarbij je je niet tot een geoefende wandelaar moet rekenen.
Deze wandeling onderneem je best niet als je problemen hebt met de ademhaling en met de bloedsomloop en/of het hart.
Vier uren klimmen tot het hoogste puntje van Spanje om daarna te kijken naar een landschap dat aan je voeten gespreid ligt. Het zuiden ligt er veelal onbewolkt bij en dan zie de contouren van het eiland zeker van Los Gigantes tot aan Santa Cruz. Jammer genoeg is het noorden veelal bewolkt en dan kijk je boven deze wolken uit naar een schaapsvacht. Ook mooi!
Let op: tot aan het gondelstation La Rambleta kun je vrij wandelen. Om de laatste 163 hoogtemeters te overbruggen moet je in het bezit zijn van een toelating. Deze is gratis aan te vragen.
Genieten is de boodschap. Veel kijkplezier …

Credits: SoltauCruiser    


TENERIFE VAKANTIELAND – 01 oktober 2017
Niet alles op Tenerife ruikt de sfeer van Blankenberge, Benidorm of Scheveningen. Dat is de insteek van deze bijdrage voor Vlaanderen Vakantieland.
Volgens programmamaker Ben Roelants heeft het eiland meer natuur en rust dan locaties waar amusement en vertier hoogtij vieren. Daarom gaat hij op zoek naar populaire locaties en interessante weetjes om zijn programma in te blikken.
Hij laat zich inlichten, beschrijft en filmt zaken als walvissen spotten, boldering, de salto del pastor en zelfs hoe je best cactusvruchten plukt zonder je te prikken.
Hij stapt naar het hoogste punt van Spanje, bezoekt Icod de los Viños en het San Blas natuurreservaat.
Mooie beelden die je beslist naar waarde zult weten te schatten.
Let op, de video start met een erg populair nummer van Tom Waes.

 

By | 2017-10-16T10:33:14+00:00 oktober 16th, 2017|Categories: Blog, Geen categorie|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment